FILIP BALOŠ ZA ESPRESO! Otkrio šta misli o FOLK PEVAČICAMA i da li se seli iz Novog Sada
Filip Baloš, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

OTVORIO DUŠU

FILIP BALOŠ ZA ESPRESO! Otkrio šta misli o FOLK PEVAČICAMA i da li se seli iz Novog Sada

Muzičko takmičenje mu je donelo veliku popularnost.

Objavljeno: 19:59h

"Novi plan drugi san" glasi pesma koja je Filipu Balošu nakon festivala "Pesma za Evroviziju" donela veliku popularnost. Ova pesma je već nedeljama u trendingu na "YouTube"-u, a mi smo od mlade muzičke zvezde pokušali da dobijemo odgovore na neka pitanja na koja dosad nije odgovarao.

Prošlo je nekoliko nedelja od finala "Pesme za Evroviziju". Kako sada gledaš na konkurenciju sa tog festivala?

– Dok smo bili na takmičenju, bili su mi konkurencija i prijatelji, sada su ostali samo jako dobri prijatelji. Od svih prelepih stvari koje mi je donelo ovo učešće, jedna od najvažnijih jesu prijateljstva, veze i konekcije sa pretalentovanim ljudima.

Filip Baloš intervju
Filip Baloš intervjufoto: Luka Pekić

Ko je najviše profitirao? Ko ti deluje da je trenutno najpopularniji nakon festivala? Za koga smatraš da je iskoristio svojih pet minuta?

– Ne želim da izdvajam učesnike kada govorimo o tome ko je najviše profitirao i ko je najbolje iskoristio svojih pet minuta. Smatram da nas ima dosta. Svima je ovo bila jedna velika odskočna daska. Što se tiče lično mene, bio mi je cilj da me prepozna evropska publika što se i desilo. Imao sam razne pozive za nastupe po Evropi. Bio sam u Stokholmu i u Varšavi i u planu je još par velikih gradova. Takođe, javilo mi se dosta izdavačkih kuća koje su zainteresovane da me potpišu. Tako da sam trenutno u tom nekom procesu nastupanja i razmišljanja koji su to najbolji sledeći koraci za moju karijeru.

Što se tiče tebe lično, često objavljuješ snimke iz klubova u kojima nastupaš. Šta se u tvom životu promenilo nakon festivala? Je li i dalje živiš u Novom Sadu ili si se u međuvremenu preselio u Beograd?

Filip Baloš o fokl pevačicama
Filip Baloš o fokl pevačicamafoto: Luka Pekić

– Dosta ljudi me prepoznaje, što mi je nekako simpatično i čudno, jer se desilo preko noći. Dosta sam proputovao u ovom kratkom periodu nakon PZE. Stalno negde nastupam i vrlo sam srećan i zahvalan na tome. Radujem se letu, radujem se svemu onome što dolazi. Nisam se preselio u Beogradu. S obzirom na to da studiram na Akademiji umetnosti to bi bilo nemoguće. A i previše volim Novi Sad da bih živeo u Beogradu.

Ti si neko ko dolazi iz te nove generacije izvođača. Šta misliš da trenutno fali muzičkoj sceni kod nas?

– Smatram da muzičkoj sceni u Srbiji fali pop zvuk koji je nekad ovde bio baš zastupljen. Ali nekako sticajem okolnosti, došao je novi zvuk, došli su novi trendovi i pop muzika je na neki način otišla u zaborav. Drago mi je da je srpska pop scena u poslednjih par godina dobila nove izvođače kao što su Tam, Jymenik, Iva lorens, Zoi, Dzipsii, Luka Rajić, Ena i još dosta njih. To su sve jako talentovani kantautori koji su nam nedostajali na sceni. Moram priznati da sam prijatno iznenađen i načinom na koji je publika glasala na "Pesmi za Evroviziju"! Luka, Dzispii i ja kao tri pop izvođača koji smo se našli u top 5, mislim da je velika stvar za pop muziku u Srbiji.

Pevač o našoj muzičkoj sceni
Pevač o našoj muzičkoj scenifoto: Luka Pekić

Kako gledaš na folk muziku? Je li privatno slušaš Draganu Mirković, Brenu, Seku Aleksić... I kako gledaš na izvođače kao što su Nucci, Vojaž, Zera...?

– To su Izvođačice koje vrlo poštujem! I naravno, znam po koju pesmu s obzirom na to da imaju apsolutne hitove, ali nije muzika koju privatno slušam. Što se tiče pomenutih izvođača iz "Generacije zed", smatram da su vrlo vredni i da su svojim trudom stigli na vrh muzičke scene gde se trenutno nalaze. Uvek se trudim da gledam objektivno, makar nešto slušao ili ne, mogu da prepoznam trud i rad koji stoji iza nečega.

Smatraš li za sebe da si dovoljno komercijalan da bi opstao na muzičkoj sceni i da bi "preživeo" na duži period kod publike?

– Pop muzika ne spada u komercijalnu muziku u Srbiji. Tako sa smatram da nisam dovoljno komercijalan da bi napravio veliki uspeh u našoj državi trenutno. Ali se nadam da ćemo mi kao nova generacija pop izvođača to promeniti.

Bonus video:

00:35

STEFAN KARIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso/M.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.