OGLASIO SE MLADI GLUMAC! Filip za Espreso: Nije dobro što žele da se taj SUKOB RAZREŠI NASILJEM!
Filip Stankovski, Foto: Stefan Andrić

Ekskluzivni intervju

OGLASIO SE MLADI GLUMAC! Filip za Espreso: Nije dobro što žele da se taj SUKOB RAZREŠI NASILJEM!

Filip Stankovski, kao Aleksej Hadži-Popović, odnosno kao Pop, i u drugoj sezoni serije "U klinču" dovodi Aljošu Kovača do ludila. Aljošu, koga glumi Mihajlo Veruović Vojaž.

Objavljeno: 17:22h

Sa Filipom Stankovskim smo razgovarali o njegovoj ulozi, ali na početku razgovora nas je zanimalo kako reaguje na komentare onih najostrašćenijih gledalaca.

Pre nekoliko dana sam primetio ispod "Instagram" profila serije "U klinču" komentare fanova u kojima navijaju da Aljoša prebije Popa.

S jedne strane to su malo šokantni komentari, ali s druge, da li to znači da zasad odlično glumiš negativca u seriji? Čim izazivaš takve emocije, znači da svoj posao odlično radiš...

Filip Stankovski, kao Aleksej Hadži-Popović, odnosno kao Pop, i u drugoj sezoni serije 'U klinču' dovodi Aljošu Kovača do ludila. Aljošu, koga glumi Mihajlo Veruović Vojaž
Filip Stankovski, kao Aleksej Hadži-Popović, odnosno kao Pop, i u drugoj sezoni serije "U klinču" dovodi Aljošu Kovača do ludila. Aljošu, koga glumi Mihajlo Veruović Vojažfoto: Stefan Andrić

– Potpuno je razumljivo da publika ne voli Popa i da navija za Aljošu, jer je Pop taj koji konstantno inicira sukob, ali smatram da nije dobro to što neki gledaoci žele da se taj sukob razreši nasiljem. To nije ono što ova serija podržava, naprotiv. U seriji "U klinču" glavni likovi se trude da svoje probleme reše na ispravan, moralan način, uprkos svojoj ranjivosti i emocijama koje je teško sakriti. U situacijama u kojima Pop provocira Aljošu, Aljoša izlazi kao pobednik onda kada na te provokacije ne naseda, što smo imali prilike da vidimo u prvoj sezoni. Pošto svi znamo izreku "pametniji popušta", jasno je da nasilje nikada nije rešenje. Verujem da većini Pop nije drag lik, ali je to i bila ideja. Ovakvoj seriji je potreban negativac kao što je on da bi zakomplikovao situaciju i podigao temperaturu. On podseća na one negativce iz američkih srednjoškolskih filmova, ali i na mnoge zlikovce iz klasične literature.

Glumac Filip Stankovski
Glumac Filip Stankovskifoto: Stefan Andrić

U početku kada si dobio da glumiš Popa da li si bio u nedoumici da li da prihvatiš ulogu lika koji sve vreme treba verbalno da napada Aljošu, s obzirom da Aljošu glumi Vojaž, koji ima ipak toliko mladih fanova?

– Ni sekund nisam bio u nedoumici. Nikada pre nisam igrao negativca, ni na fakultetu, pa ni profesionalno, tako da sam već neko vreme čekao takav izazov. Znao sam da će publika biti protiv mog lika, ali odnos koji Mihajlo i ja privatno imamo nema nikakve veze sa odnosom naših likova. Između svih tih kadrova nalazi se dobro raspoloženje, koje je stalno prisutno na setu, i mnogo šala. Nas dvojica jako dobro sarađujemo.

'Svakako me više prepoznaju, a dosad sam nailazio samo na pozitivne komentare.'
"Svakako me više prepoznaju, a dosad sam nailazio samo na pozitivne komentare."foto: Stefan Andrić

Sa kakvim se reakcijama na primer na ulici susrećeš od prve sezone serije. Je li te sada više prepoznaju i šta ti ljudi govore?

– Svakako me više prepoznaju, a dosad sam nailazio samo na pozitivne komentare. Uglavnom me pozdrave "Pope!" ili mi čak kažu da ličim na Popa hahah.

'Potpuno je razumljivo da publika ne voli Popa i da navija za Aljošu, jer je Pop taj koji konstantno inicira sukob, ali smatram da nije dobro to što neki gledaoci žele da se taj sukob razreši nasiljem.'
"Potpuno je razumljivo da publika ne voli Popa i da navija za Aljošu, jer je Pop taj koji konstantno inicira sukob, ali smatram da nije dobro to što neki gledaoci žele da se taj sukob razreši nasiljem."foto: Stefan Andrić

I za kraj, koliko se privatno Filip razlikuje u odnosu na Alekseja Hadži-Popovića koga glumiš?

Nas dvojica se razlikujemo u potpunosti. Drugačije smo odrasli, drugačije se ophodimo prema ljudima i na drugačiji način dolazimo do svojih ciljeva. Jedina sličnost koju imamo je poster "Bitlsa" u sobi hahah.

Bonus video:

00:45

ESPRESO POKRENUO VELIKU AKCIJU SA GOCOM TRŽAN: Snimila je poruku Milanu Rabrenoviću (21) koji ima autizam

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.