TATA POTURIO LEĐA I PLATIO DEBELO, A ON NIJE USPEO: Deca poznatih se GURAJU NA SILU na ESTRADU, gde su TALENTI?
Foto: © ATA Images, Privatna arhiva

milica opasnica

TATA POTURIO LEĐA I PLATIO DEBELO, A ON NIJE USPEO: Deca poznatih se GURAJU NA SILU na ESTRADU, gde su TALENTI?

Hajde malo da razgovaramo o ovome...

Objavljeno: 12:10h
Milica Stanimirović

Moramo se složiti da se većina zvezda u Srbiji na putu do slave suočila sa brojnim poteškoćama u vidu siromaštva ili neupeha, dok je njihovoj deci lagodan život serviran na tacni. I nećemo se lagati, poznati roditelji su svojoj deci obezbedili sve što oni nisu mogli da imaju u tom životnom periodu. Neko više, neko manje, ali da je olakšano olakšano je.

Dosta njih je rođeno sa talentom koji poseduje poznata mama ili poznati tata, a neki svim silama grade karijere i to baš na silu, dok im je jedini talenat trošenje "krvavo" zarađene pare poznatih roditelja.

Ja da sam dete poznate face sigurno bih koristila njegovu popularnost kako bi pokrenula svoju karijeru. Koristila bih kontakte, sredstva, sve ono što mi poznati tata ili mama nude i neću da vam lažem - mnogo je lakše.

Ćerka ne želi u estradu
Ćerka ne želi u estradufoto: © ATA Images

Na našem estradnom nebu imamo i decu poznatih roditelja koji nikako ne žele da se bave javnim poslom, kao npr. ćerka Saše Popovića i Suzane Jovanović. I nju pozdravljam, ozbiljna je carica koja nije želela na silu da gradi nešto samo zato što je imala jaka leđa. Izabrala je svoj život, svoj put, koliko god su neki drugi očekivali od nje da bude naslednica.

Jaka leđa su jaka leđa, a ako su roditelji spremni da ih "poture" deca to treba da iskoriste. Oni su ipak naši roditelji, bili poznati ili ne, a naravno da će se truditi da svojoj deci olakšaju put ka pstvarenju snova.

Džidža je morala više da se trudi
Džidža je morala više da se trudifoto: Printskrin: Instagram/dzidzaofficial

Svi se sećamo pevačice Džidže koja se takmičila u Zvezdama Granda, a njen otac Bosanac tom prilikom nije imao ulogu oca već strogog člana žirija i čini mi se da je prema njoj imao poseban odnos. Kod njega nije bilo lake prođe, da li zbog toga jer je ona njegova ćerka pa je samim tim morala da ispuni mnogo jače kriterijume od ostalih, baš kao kad u školi profesorka uči u razredu svoje dete. To dete uvek mora da uči više od ostale dece, kao i više da se trudi, baš iz razloga da se ne bi pomislilo da mu je ocena poklonjena. To dete uvek mora da bude SPREMNO, baš kao što i Džidža nije smela sebi da dozvoli greške.

Mira je ponosna na svoju doktorku
Mira je ponosna na svoju doktorkufoto: instagram/miraskoric

Ćerka Mire Škorić, Milica, radi kao doktorka i nikada nije želela da bude deo estradnjaka. Mira često govorio o tome da je ponosna što je Milica izabrala ovaj put, pa verujem i da postoje roditelji sa estrade koji ne guraju svoju decu u istu pošto-poto jer imaju "jake veze", već poštuju njihov izbor i daju im podršku.

Pavle ima oba poznata roditelja
Pavle ima oba poznata roditeljafoto: Damir Dervišagić

Pavle Mensur je imao super sreću da su mu i tata i mama poznati, a i on je uplovio u glumačke vode. Međutim, baš u tom primeru mislim da ga ta rodbinska veza guši, jer on nikako da se otrgne toga da je sin poznatog glumačkog para. Gde god da potražite nešto o njemu, na Guglu će izaći "SIN POZNATOG...". Mada, još uvek je mlad, verujem da ima nade za njega.

Marija je postala veća zvezda od mame
Marija je postala veća zvezda od mamefoto: Dragan Kadić

Ima dosta primera dece poznatih koji su bez obzira na svoje poznate roditelje, napravili ozbiljne karijere, te neki danas imaju i veće koncerte od roditelja. Marija Šerifović je ćerka pevačice i lagano puni sale i hale i to par puta godišnje. Ona je primer kako na dobar način koristiti slavu svog roditelja, samo kao odskočnu dasku, a kasnije sve sagraditi isključivo svojim radom. Marija Šerifović je danas Marija Šerifović i to ćete pročitati u svakom naslovu. Mama će se spomenuti samo ako je povod rođendan ili nova poslastičarnica.

Imam jedan zanimljiv primer gde je jedan poznati muškarac ulagao u svog sina apsolutno sve: novac, veze, kontakte, dovlačio mu najbolju garderobu, sređivao nastupe... Ali sve je bilo uzalud, publika ga nikad nije zavolela, a često su govorili i da ne može ni da "prismrdi" svom poznatom tati. Čini mi se da on nikada nije ni hteo da se bavi muzikom, ali da se to od njega nekako očekivalo. Svim silama su se trudili da od njega naprave NASLEDNIKA, a od svega toga ostao je samo jedan spot...

Smatram da svaka žena koja dozvoli da ih muškarac broji kao „kamile u Dubajiu“ takvu sudbinu i doživi.
Smatram da svaka žena koja dozvoli da ih muškarac broji kao „kamile u Dubajiu“ takvu sudbinu i doživi.foto: Privatna arhiva

Često mislim o tome kako da u jednom periodu svog života postanem milionerka. Verujem da svi to misle, samo ne žele da priznaju. Oduvek sam radila više poslova, sa 15 sam počela ozbiljnije da se interesujem za to "kako zaraditi novac", ali nikada nisam bila dovoljno vešta da zaradim veeeelike pare. Možda samo nisam imala dovoljno sreće? Ili hrabrosti? Ili nisam imala bogate i poznate roditelje da me u tome guraju?

Već sam govorila o tome da ne volim žene koje su lenje i koje čekaju sve na tacni. Žao mi je, ali stvarno mislim da svi možemo sve. Smatram da svaka žena koja dozvoli da ih muškarac broji kao „kamile u Dubajiu“ takvu sudbinu i doživi. Imamo i primer gde su ćerke poznatih fudbalera bile dobre udavače...i samo to. Nisam primetila velike karijere, neke poteškoće životne, već samo dobru udaju. Mnoge su se udale za milionere, neke za fudbalere, a poznati očevi nisu toliko brinuli o njihovom obrazovanju koliko su brinuli da ćerke imaju najskuplje krpice i pojavljuju se samo na elitnim mestima. Ne znam, nisam pametna....

Nikolija ne peva na nastupima 'KAD ZAMIRIŠU JORGOVANI'
Nikolija ne peva na nastupima "KAD ZAMIRIŠU JORGOVANI"foto: Nenad Kostić, © ATA Images

Elena Kitić i Nikolija Jovanović su se odlučile za muziku, ali nisu uplivale u narodnjake, već su se ogradile od svega toga pa su postale mega popularne jer imaju svoj fazon. Nikolija ne peva "Kad zamirišu jorgovani", a ni Elena ne nastupa sa pesmom "Ravno do Kosova" ili "Šampanjac". Obe su imale podršku roditelja, ali i sigurno olakšice u vidu: TI SI ĆERKA TOG I TOG, ŽELIMO SARADNJU...

Jasno da je za decu poznatih oduvek vladalo veliko interesovanje, a oni su u početku morali da imaju neki talenat kako bi bili poznati. Međutim, otkad je merilo popularnosti postao Instagram, mnogi su se proslavili i bez javnog zanimanja, te sada možemo čitati o njima na svim portali.

Tata sa ćerkom Helenom
Tata sa ćerkom Helenomfoto: Instagram/helena_topalovic

Helena Topalović imala je samo 11 godina kada se njen otac Milan Topalović Topalko takmičio u „Zvezdama Granda“, a sada više ljudi zna za nju nego za Topalka. Da me sada pitate koje je njeno zanimanje ne bih vam znala reći, dok za Topalka znam da je pevač. I da voli da radi sklekove dok peva. Popularnost je stekla po vezama sa poznatim facama, kao i provokativnim fotkama, pa je medijski prostor dobila i bez tatine gurke.

Bonus video:

01:52

ESPRESO INTERVJU: BOKI LEXINGTON NA MAC DODELI NAGRADA: Evo ko ga je obukao u šljokice

(Espreso / Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.