SRPSKI PEVAČI OKUPIRALI SPLIT: Narodnjaci odjekuju gradom, narod divlja, a najveća pomama je za Lukasom! (FOTO)
Foto: Promo

hrvati poludeli

SRPSKI PEVAČI OKUPIRALI SPLIT: Narodnjaci odjekuju gradom, narod divlja, a najveća pomama je za Lukasom! (FOTO)

Hteli to Hrvati da priznaju ili ne, Split se pretvorio u grad gde na svakom ćošku odjekuju zvuci naše narodne muzike
Objavljeno: 16:08h

Jedan od najlepših klubova u županiji bio je "Imperium" u splitskoj luci, otvoren je u rano proleće pre četiri godine, romantičnim koncertom Olivera Dragojevića, da bi ubrzo taj reprezentativni prostor počela napuštati romantika, a više nastanjivati "dinamika".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Usledio je, naime, pop-folk koncert Željka Bebeka, a uskoro se zvuk u "Imperiumu" još više "stvrdnuo" i zaređali su se koncertni nastupi naših folk pevača. Klub je lagano tonuo u trash i dugove, da bi ga napokon zatvorila Poreska inspekcija. Međutim, folk baza u Splitu imala je i druge svoje oaze. Jedna od najtvrdokornijih bio je "Paganini", kultni splitski klub osamdesetih godina, koji je nekoliko godina pre nego što je prošle godine postao striptiz-oaza "Dolls" bio poznat kao "poslednja šansa".

foto: Fonet, Ilustracija

Memljivi vonj atomskog skloništa pretvorenog u klub koji je odavno izgubio stari sjaj bio je najprivlačniji onima koji "urlanje narodnjaka" vole da čuju kad sve drugo pozatvara, iza pet-šest ujutro.

Ipak, folk nije ostao rezervisan samo za "after partyje", nego se sve više domaćio i, najzad, udomaćio.

Kada je prošle godine turbofolk pevač Boban Rajović napunio Spaladium Arenu, na noge su se digli psiholozi, sociolozi i novinari koji su slučaj analizirali na nivou fenomena.

Zapravo, hteli to Hrvati da priznaju ili ne, činjenica je sledeća: Split je "folk-friendly" grad, a taj je muzički pravac postao je mainstream dobrog dela mlađarije.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.