NAŠE ČETIRI LEGENDE SU PREMINULA OD OVE SUROVE BOLESTI: Simptomi su VRLO JASNI, bitno je da ZNATE!
Masimo Savić, Foto: Damir Dervišagić

potresno i bitno

NAŠE ČETIRI LEGENDE SU PREMINULA OD OVE SUROVE BOLESTI: Simptomi su VRLO JASNI, bitno je da ZNATE!

Pevač narodne muzike Zoran Kalezić preminuo je u 73. godini nakon duge i teške bolesti početkom ove godine

Objavljeno:

Bolest koja je odnela mnogo ljudi sa domaće javne scene, koje su svi obožavali, je upravo karcinom pluća.

Poslednji u nizu bili su Zoran Kalezić i Masimo Savić.

Pevač narodne muzike Zoran Kalezić preminuo je u 73. godini nakon duge i teške bolesti početkom ove godine.

Zoran Kalezić
foto: prentscreen/youtube/Happy TV

On je izgubio bitku sa karcinomom pluća, a u svojim intervjuima govorio je da je svestan koliko je ova bolest podmukla i teška. Pevač je čak pričao da oseća da mu se bliži kraj.

- Sada sam polako krenuo na put ka mom kumu Tomi Zdravkoviću. Uskoro ćemo se sresti, ali imam još nešto da uradim dotad. Čekam koncert u Domu sindikata da još jednom čujem note koje sve organe vraćaju na pravo mesto. Imam potrebu da još jednom vidim sve te ljude u publici - ispričao je Kalezić jednom prilikom kroz suze.

Nažalost, ista bolest je samo 12 dana ranije odnela život i pevaču Masimu Saviću, koji je umro 23. decembra u 63. godini u bolnici u Zagrebu. Njegova porodica objavila je da se pevač nije dugo borio sa opakom bolešću.

Masimo Savić
foto: Damir Dervišagić

- Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Masimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno; nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna - pisalo je u objavi na Fejsbuku.

Jednom od najpoznatijih hrvatskih pevača, Oliveru Dragojeviću, takođe je ova bolest prekinula život. Naime, on je preminuo u 71. godini života, tačno godinu dana nakon što mu je dijagnostifikovan rak pluća. Iako je odmah krenuo s hemioterapijom, njegovo stanje nije išlo na bolje.

- Dane provodim kod kuće gde sviram i pevam. Znate, ujutro ustanem, uzmem gitaru i počnem svirati, i tako po ceo dan. Nije mi teško, gledam na to kao jednu vrstu rekreacije - izjavio je slavni pevač par meseci pre nego što je preminuo, pa dodao:

- Da ne moram da idem na hemioterapije, mislio bih da nemam ni jednu tegobu. Naravno, lekove pijem i sve onako kako mi je propisano. Kada ne idem na hemioterapije, veoma volim da dođem na vikendicu u Veloj Luci gde obožavam da sviram i pevam. To me jedino ispunjava u ovim danima. Strašna je stvar kada bolest napadne čoveka, ali ako se borite, uglavnom dobijete bitku.

Usnija Redžepova
foto: Zorana Jevtić

Pevačica Usnija Redžepova više od tri godine bolovala je od raka pluća, a svoje poslednje dane provela je u Kliničko-bolničkom centru u Beogradu. Kako se pisalo, pevačica se svakodnevno borila sa neizdrživim bolovima. Usnija je preminula 1. oktobra 2015. godine.

I majka Jelene Karleuše, Divna Karleuša, inače novinarka i radiovoditeljka, tri godine je vodila bitku sa ovom teškom bolešću.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso / Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.