ZBOG SVOJE NACIONALNOSTI TRPELA NASILJE! Da li ste znali POREKLO lepe Zejne?
Zejna Murkić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

otvorila dušu

ZBOG SVOJE NACIONALNOSTI TRPELA NASILJE! Da li ste znali POREKLO lepe Zejne?

Pevačica se prisetila bolnog perioda kada je bila dete

Objavljeno:

Iako je mnogima bila favoritkinja na "Pesmi za Evroviziju 2023", pevačica Zejna Murkić nije uspela da se plasira u Liverpul.

Pred njom su sada novi izazovi i projekti kojima će se rado posvetiti, iako joj počeci nisu bili laki.

Tokom odrastanja se suočavala s vršnjačkim nasiljem jer je Romkinja, o čemu je sada i govorila.

Zejna Murkić na pesmi za Evroviziju
Zejna Murkić na pesmi za Evrovizijufoto: Printscreen/RTS/jutjub

- U toku takmičenja, dok smo sedeli u bekstejdžu, bilo je nekoliko komentara na Tviteru povodom moje etničke pripadnosti i ja sam na to odgovorila. Želela sam da im napišem kroz šta sam prolazila dok sam bila mala. Zaista sam imala problem s tim. U prvom razredu se niko nije družio sa mnom jer sam Romkinja. I učitelj je bio neprijatan prema meni i zato sam promenila školu. Pojavili su se ljudi koji su komentarisali to što sam Romkinja, a ovo je bila dobra prilika da uradim nešto dobro za sve one koji nemaju priliku da dignu svoj glas. Pokrenula sam tu temu samo zbog Tviter komentara i uvreda - rekla je zejna za Kurir.

Zejna o vršanjačkom nasilju koje je pretrpela zato što je romkinja
Zejna o vršanjačkom nasilju koje je pretrpela zato što je romkinjafoto: Printscreen/RTS/jutjub

- Imala sam loš period u prvom razredu osnovne škole. Bilo je toga i kasnije, negde do petog razreda, ali manje. Tada sam se usudila da se suprotstavim. Bila sam odličan đak, solista u horu, i nekako je to otišlo u stranu. Sve više su u meni videli kvalitet, kroz moje pevanje i harizmu ostavili su po strani to što sam Romkinja. Videli su moju pozitivnu stranu. Ali da sam prolazila kroz razne situacije, jesam. I u našem poslu postoji ta predrasuda, koliko god da se to ne pokazuje, ali svi mi koji ne pripadamo većini moramo trostruko više da se trudimo i da pokažemo da vredimo. To je problem koji je postojao i koji će, nažalost, i dalje postojati - ispričala je pevačica za pomenuti medij.

Bonus video:

02:49

ESPRESO NA LICU MESTA! MAKEDONSKA LEPOTICA DOŠLA U BEOGRAD POSLE GODINA: Karolina Gočeva pomenula Tošeta Proeskog i RASTUŽILA SVE

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.