GLUMICA OTKRILA DETALJE SA SNIMANJA JUŽNOG VETRA: Ovo je iznela u javnost, spominjala je i BAĆU!
Milica Gojković, Foto: prentscreen/youtube/RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal

južni vetar

GLUMICA OTKRILA DETALJE SA SNIMANJA JUŽNOG VETRA: Ovo je iznela u javnost, spominjala je i BAĆU!

Glumica je otkrila kako je sarađivati sa ekipom ovog filma.

Objavljeno: 21:43h

Mlada glumica Milica Gojković, koju smo upoznali u izazovnom liku prostitutke Mare u seriji "Senke nad Balkanom" i kao Unu Perić u "Besi", sada je veliko pojačanje "Južnog vetra".

Milica igra dve uloge - sestre bliznakinje Jovanu i Bojanu, novinarke koje su naizgled vrlo slične. Za Kurir glumica otkriva tajne sa snimanja, ali govori kako ju je prihvatila ekipa s Milošem Bikovićem na čelu.

Kakve to dve novinarke donosi nova sezona hit serije koja se vikendom prikazuje na RTS?

Glumica je govorila o radu na snimanju novog filma
Glumica je govorila o radu na snimanju novog filmafoto: prentscreen/youtube/ RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal

- Igram sestre bliznakinje Jovanu i Bojanu. Pojavljujem se od treće epizode, a njihov posao je takve prirode da će im se jednom možda i obiti o glavu.

Izjavili ste na konferenciji za medije da ne biste da radite kao novinarka. Što vam je odbojan taj posao?

- Nije mi odbojan taj posao i deluje uzbudljivo, ali morate da pratite sve i da budete strašno aktivni 24 sata. Mene to strašno umara.

Milica Gojković o filmu 'Južni vetar'
Milica Gojković o filmu "Južni vetar"foto: prentscreen/youtube/ RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal

Radili ste sličan žanr kao što je serija "Besa". Mogu li da se uporede ove dve uloge?

- Meni je ovde bilo jako važno što produkcije podstiču jedna druge. Gledajući nešto drugo, vi stvarate veću i bolju stvar od prethodne. Imala sam osećaj da se nalazim na nekom svetskom snimanju. Bilo mi je uzbudljivo kako je svom poslu bila posvećena cela ekipa, pa je meni bilo lepo i lako da radim.

Kako su vas prihvatili i da li vaš dolazak u "Južni vetar" može da se uporedi sa uskakanjem u neku predstavu?

- Može da se uporedi, ako je predstava dobra, nije teško. Imala sam sreće da je "Južni vetar" postigao nešto i ide samo naviše. Moj zadatak je bio da ih pratim i da ušniram u nešto što je sjajno.

Glumica Milica Gojković
Glumica Milica Gojkovićfoto: prentscreen/youtube/Adrenalin Produkcija

S kim ste najviše radili od kolega?

- Nisam radila s kolegama iz Rusije i Amerike. Većinu scena snimala sam s Jovanom Stojiljković i Gordanom Kičićem, a imala sam ih i sama sa sobom, jer igram sestre bliznakinje (smeh).

Kako je bilo snimati te scene?

- Imali smo mnogo proba. Reditelj Miloš Avramović je rekao da mene u tim scenama ne može da dublira statistkinja. Zvali su moju koleginicu Milenu Božić iz serije "Klan", koja je bila predivna i olakšala mi je ceo taj proces. Imali samo jednu zajedničku scenu, u kojoj vidimo te dve sestre u istom kadru, ali je zato zadatak bio teži. Morali smo da budemo jako efektni, a da opet ne odemo u neku karikaturu i da ne preteramo kod jedne, da bude živo i autentično. Milena je doprinela tome da ceo dan snimanja bude lak.

Da li na samom setu gledate svoje scene koje ste snimali?

- Gledam kad sam strašno nesigurna u sebe. Volim da sve bude dobro i autentično, a to nema veze s rediteljem. Imala sam sreću da su iz "Južnog vetra" imali razumevanja za tu vrstu straha, posebno za tu jednu scenu sestara. Odvojili su vreme da se to uradi. Stajali smo i proveravali i osluškivali jedni druge.

Milica Gojković i Milan Marić u seriji 'Besa'
Milica Gojković i Milan Marić u seriji "Besa"foto: prentscreen/youtube/Adrenalin Produkcija

Kakva je Jovana kao partnerka?

- Sjajna. Nas dve se znamo dugo. Naša prva zajednička predstava bila je pre mnogo godina u Ateljeu 212 "Kazimir i Karolina". Sprijateljile smo se i zaljubile jedna u drugu. Ona je sjajna glumica i zadovoljstvo je raditi s njom.

Da li ste vi devojka u koju je zaljubljen Baća?

- Nisam. Ne znam ni ja ko nju igra.

Publika vas je upoznala kod Bjelogrlića u epizodi u "Senki nad Balkanom". Koliko vam je to bila odskočna daska za dalje?

- Sigurno da jeste bila. Uvek kažem igrala sam pre "Senki" nekoliko godina u pozorištu i potpuno je nemerljiv trenutak kad vam se dogodi uloga na televiziji. S jedne strane mi žao, a s druge, pozorište ima svoje čari i publiku koja je meni strašno važna. Volim da igram u teatru, ali "Senke" su bile pomoć da me neki ljudi zapaze.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Kurir/Ljubomir Radanov)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.