HRVATICA PODRŽALA GRADONAČELNIKA PULE DA ZABRANI SRPSKE NARODNJAKE: Obrušila se na NAŠE ZVEZDE
Vlatka Pokos, Foto: Printscreen Instagram/vlatkapokos

oglašenje

HRVATICA PODRŽALA GRADONAČELNIKA PULE DA ZABRANI SRPSKE NARODNJAKE: Obrušila se na NAŠE ZVEZDE

Vlatka Pokos priključila se aferi „cajke" pa i sama „prozvala" srpske izvođače

Objavljeno:

Vlatka Pokos, pevačica iz Hrvatske, podržala je odluku Filipa Zoričića, gradonačelnika Pule, da zabrani koncerte Ane Bekute, Zorane Mićanović, Dragana Kojića Kebe i Duška Kuluša u tom gradu.

Ona se „zakačila" na aferu „cajke" putem društvene mreže Instagram, pa objasnila zašto smatra da je zabrana o kojoj već danima bruje mediji „na mestu".

Po njenom mišljenju, „ta vrsta muzike" krajnje je prostačka i nosi sa sobom negativne, stupidne poruke, kao i pojave svojstvene kriminalnom miljeu „kom i pojedini pevači iza istih (numera) pripadaju", što je domaću javnost tek šokiralo.

- ...Lično, pozdravljam odluku gradonačelnika Pule, jer javna vlast ima zadatak da vodi brigu o kulturnom identitetu jednog grada i smeru u kojem želi ići. To nije zabrana slušanja te vrste muzike jer se ona može izvoditi u drugim prostorima - pisala je na početku ona, pa zatim dodala:

Objava Vlatke Pokos
Objava Vlatke Pokosfoto: Instagram screenshot / vlatkapokos

„Žene izgledaju vulgarno, od psovki u ,pesmama' ne prezaju!"

- Svakako da ova zabrana neće zaustaviti ovaj porazni trend u balkanizovanoj Hrvatskoj. Ono što meni lično smeta u ovoj vrsti muzike su negativne, prostačke i stupidne poruke i tekstovi u kojima se spominju „automati, utoke, droga i k*rve" i slične pojave svojstvene krimi miljeu, kojem neki od izvođača i pripadaju. Žene izgledaju krajnje vulgarno i ponašaju se prostački ne prezajući od psovki u svojim „pesmama". Ono što me još više ljuti jesu upoređivanje ovog trenda s devedesetima i stavljanje tzv. dens muzike u isti koš s trap/turbo-folkom - bez zadrške isticala je ona, objašnjavajući kako se u to vreme slušao i pop, a ne samo dens.

Podsetimo, Filip Zoričić, gradonačelnik Pule, otkazao je koncert u ovom gradu na kom je trebalo da nastupe srpske zvezde, a između ostalog je kao razlog naveo da „želi da sačuva identitet građanske, evropske i mediteranske Pule".

Bonus video:

04:06

EVO DA LI SE VIĐA SA BIVŠIM MUŽEM: Emina Jahović za Espreso progovorila o Mustafi

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.