ALKA VUICA POTKAČILA KOLEGE SA ESTRADE: Ovaj pevač NE PLAĆA TEKSTOVE, a Severina se NE ISPLATI
Alka Vuica, Foto: Demir Dervišagić

iskrena

ALKA VUICA POTKAČILA KOLEGE SA ESTRADE: Ovaj pevač NE PLAĆA TEKSTOVE, a Severina se NE ISPLATI

Pevačica ističe da su hrvatski pevači „škrti na novcu”

Objavljeno:

Alka Vuica, poznata je izvrsna pevačica, ali i tekstopisac. Sarađivala je sa brojnim velikim imenima muzičke scene, poput Tonija Cetinskog, Josipe Lisac, Momčilom Bajagićem Bajagom, Željkom Bebekom i drugima.

Pesma „Laži me”, koju je napisala joj je donela najveću zaradu, ali Vuica je bez ustezanja priznala da se nebrojeno puta i opekla, te da joj pojedine kolege nisu ni dinar dale za veliki hit.

- „Laži me” je pesma koja je meni samo došla srećom, nisam bila lenja da ustanem iz kreveta i zapišem je, bilo je negde dva iza ponoći. Mislim da ću uokviriti papir na kojem je zapisana. E sad, nek ostane moja tajna na koga sam mislila kad sam je pisala. Na jednog frajera s kojim sam bila u Ljubljani, puno je lagao, ali moja velika ljubav... „Laži me” je pesma koja je meni kupila život, bila je veliki hit, a onda su krenule i tezge. „Laži me” mi je kupila auto, kuću, sve, ta pesma je bila prekretnica - otkrila je Alka za „IN magazin” Nove TV i otkrila da pojedine njene kolege neće da plaćaju tekstove:

Alka Vuica oplela po estradi
Alka Vuica oplela po estradifoto: Damir Dervisagic

- Ovde vam pevači neće ni plaćati, u Srbiji je običaj da plate tekstove. Niko ne plaća, evo pre neki dan je Toni Cetinski objavio: „Ne, ja ne plaćam tekstove”. Mislim se pa je l' tebi plaćaju kad ti pevaš? Pesme se nisu naplaćivale, uvek smo živeli od tantijema. Kad radiš za Hrvate, nisu baš darežljivi, neće ti platiti ni kafu - kaže Vuica.

Ove pesme se najviše izvode u "Zvezdama Granda": Kandidati se rado vraćaju na njih, a prvo mesto će vas iznenaditi

Alka je ispričala da se ne isplati sarađivati sa svim pevačicima, te da je često bila potkradana.

- Neki ljudi slabo se i vrte, više se isplati danas pisati za Jacquesa Houdeka ili Vanu, nego recimo, nemam pojma, čak i za Severinu, ako govorimo o tantijemima. Neke pesme se ne vrte na radiostanicama. Za Massima se, recimo, isplatilo pisati, znam da mi je Ivan Dečak rekao da je zaradio užasno puno od „Mali krug velikih ljudi". Nemam takva iskustva i takve izvođače, ili me potkradaju, nemam pojma, ja znam da se šokiram kad vidim da sam za godinu dana zaradila oko 45 evra od „Danas sam luda” Josipe Lisac - rekla je.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.