OGLASIO SE GRADONAČELNIK PULE: Zoričić je OPRAVDAO svoj POSTUPAK, najavio TUŽBU ukoliko se jedna stvar ispostavi
Filip Zoričić, Foto: prentscreen/youtube/Jutarnji list

izjavnio se

OGLASIO SE GRADONAČELNIK PULE: Zoričić je OPRAVDAO svoj POSTUPAK, najavio TUŽBU ukoliko se jedna stvar ispostavi

Postupak Zoričića izazvao je negodovanje mnogih.

Objavljeno: 20:28h

Filip Zoričić, gradonačelnik Pule, našao se u centru skandala kada je otkazao projekat „Hiljadarka“ na kojem je trebalo da nastupaju Duško Kuliš, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba i Zorana Mićanović, uz obrazloženje da turbo-folku nije mesto u tom gradu.

Organozatori „Hiljadarke“ oglasilo se saopštenjem za medije, gde su istakli da je Zoričić otkazao koncert tek kada je saznao da u Puli, uz Kuliša, treba da nastupaju i naši izvođači, koje je, u razgovoru sa organzatorima navodno nazvao „smećem“.

Zoričić se sada oglasio za hrvatske medije, uz tvrdnje da nije vređao Srbe.

- To nije muzika za javni prostor grada Pule, ja ne ulazim u privatne prostore. To nije primereno za ovaj grad, iza toga stojim i neću od toga odustati. To je razlog otkazivanja jer Pula pripada drugom identitetu. Jednostavno, turbo-folk muzika ne može biti u javnom prostoru Pule. Iza toga stojim i gotovo. Ovo je turbofolk, a nije narodna muzika. Kad govorimo o narodnoj, pravoj, iskonskoj narodnoj muzici, to je nešto drugo - rekao je Zoričić, a potom se osvrnuo na saopštenje organizatora „Hiljadarke“ koji su ga optužili da je pijan vređao srpske izvođače nazvaviši ih „smećem“.

- Ja nikad tako ne komuniciram niti sam tako odgojen. Ako su to napisali u saopštenju, to je za ozbiljnu tužbu. To je neukusno. Ja imam sve poruke sačuvane s organizatorima, nikad tako nisam ni s kim komunicirao - rekao je gradonačelnik između ostalog,

Bonus video:

00:51

BARBARA BOBAK SE OGLASILA ZA ESPRESO NAKON AFERE SA OŽENJENIM ČOVEKOM: Pevačica sve priznala

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.