ISPLIVALA ISTINA O OBRAZOVANJU JOVANA MEMEDOVIĆA: O ovome se dugo NIŠTA NIJE ZNALO
Jovan Memedović, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

legenda

ISPLIVALA ISTINA O OBRAZOVANJU JOVANA MEMEDOVIĆA: O ovome se dugo NIŠTA NIJE ZNALO

Jovanovoj odluci da upiše baš Fakultet za fizičku kulturu, doprinela je njegova velika ljubav prema sportu

Objavljeno:

Voditelj Jovan Memedović, rođen je 28. maja 1960. godine u Beogradu, gde je i odrastao, završio osnovno, srednje i visoko obrazovanje i gde i danas živi i radi.

S obzirom da je Jovanov otac, koji je inače po profesiji bio ekonomista, poreklom sa Durmitora, a da je njegova majka, koja je inače po profesiji bila psiholog, poreklom sa Cetinja, Jovan je brojne periode najranijeg detinjstva, kao i brojne raspuste provodio u Crnoj Gori i to najčešće na Durmitoru.

U toku perioda koje je provodio na Durmitoru, voditelj se kako navodi doslovno zaljubio u prirodu i ta činjenica, odredila je pravac u kojem je mnogo godina kasnije postala usmerena njegova sada već uveliko uspešna i čvrsto utemeljena karijera.

Osnovnu školu, Jovan Memedović je upisao i završio u Beogradu
Osnovnu školu, Jovan Memedović je upisao i završio u Beogradufoto: Antonio Ahel/ATAImages

Osnovnu školu, Jovan Memedović je upisao i završio u Beogradu, tačnije na Dedinju. Već u vreme pohađanja osnovne škole, on je ispoljio izuzetnu posvećenost učenju, tako da je kasnije, po završetku osnovne škole, sa lakoćom upisao i završio Četvrtu beogradsku gimnaziju, a nakon nje i Fakultet za fizičku kulturu. Na Fakultetu za fizičku kulturu, vodtelj je diplomirao sada već davne 1985. godine.

Jovanovoj odluci da upiše baš Fakultet za fizičku kulturu, doprinela je njegova velika ljubav prema sportu, koju je baš kao i ljubav prema prirodi, gajio još od najranijeg detinjstva.

Shodno upravo pomenutoj, velikoj ljubavi prema sportu, Memedović je dugi niz godina trenirao dzudo, a sport kojem se oduvek divio i prema kojem je u velikoj meri usmeravao svoju pažnju, jeste boks.

Po želji njegovih roditelja, Jovan Memedović je takođe završio i nižu muzičku školu, koju je kao i osnovnu školu i kao i srednju školu i fakultet upisao i pohađao u Beogradu. Ipak, kako lično nikada nije imao neku veću zainteresovanost za to da se bavi muzikom, po završetku niže muzičke škole, Jovan Memedović nije želeo da nastavi da se muzički obrazuje, niti da uopšte pokuša da se bavi muzikom.

Jovan Memedović je takođe završio i nižu muzičku školu, koju je kao i osnovnu školu i kao i srednju školu i fakultet upisao i pohađao u Beogradu
Jovan Memedović je takođe završio i nižu muzičku školu, koju je kao i osnovnu školu i kao i srednju školu i fakultet upisao i pohađao u Beogradufoto: Antonio Ahel/ATAImages

Od početka karijere do danas

Neposredno nakon što je diplomirao na Fakultetu za fizičku kulturu, tačnije 1986. godine, Memedović je započeo svoju novinarsku karijeru i to kao član informativne redakcije koja je bila zadužena za pripremu i za realizaciju nekada čuvene emisije “Beogradski program” koja se emitovala na programu televizije "RTS"

Takođe, Jovan je jedan od retkih novinara, koji u toku svoje novinarske karijere nije bio prinuđen i koji nije doneo odluku o tome da promeni televizijsku kuću u kojoj je zaposlen, tačnije u kojoj je angažovan kao novinar.

Od početka svoje karijere, pa sve do danas,  Jovan Memedović se deklariše kao novinar televizije “RTS”
Od početka svoje karijere, pa sve do danas, Jovan Memedović se deklariše kao novinar televizije “RTS”foto: Printscreen/RTS

Naime, od početka svoje karijere, pa sve do danas, Jovan Memedović se deklariše kao novinar televizije “RTS”. Ta činjenica, iz bilo kog aspekta da se posmatra, izuzetno je pohvalna i razlog njenog prisustva, jeste visoka profesionalnost i vrhunski kvalitetna posvećenost poslu koju Jovan Memedović neosporno poseduje.

Bonus video:

02:49

ESPRESO NA LICU MESTA! MAKEDONSKA LEPOTICA DOŠLA U BEOGRAD POSLE GODINA: Karolina Gočeva pomenula Tošeta Proeskog i RASTUŽILA SVE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.