POSLEDNJI POZDRAV VELIKOJ DIVI! Potresna komemoracija Branke Veselinović: Decu NIJE IMALA, a ovako je skončala
Branka Veselinović, Foto: Nemanja Nikolić

tuga

POSLEDNJI POZDRAV VELIKOJ DIVI! Potresna komemoracija Branke Veselinović: Decu NIJE IMALA, a ovako je skončala

Govor su održale Brankine kolege

Objavljeno: 12:37h

Naša velika glumica Branka Veselinović preminula je u 105. godini života 8. februara u svom domu u Beogradu, a danas se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu održava komemoracija u čast ove glumačke legende.

Govor su održale Brankine kolege Irfan Mensur, Seka Sablić, Ceca Bojković.

Sala je bila puna, a mnogi su sa tugom u očima po poslednji put se oprostili od drage glumice.

Sala je bila puna
Sala je bila punafoto: Nemanja Nikolić

- Branka je istorija ovog pozorišta. Pored divnih uloga koje je odigrala, ona je neko ko se bavio humanitarnim radom. Uvek je bila okrenuta deci, mladima. Dece nije imala, a sva deca su bila njena. To je nju držalo. Ona je po prirodi jedna vedra, vesela žena, puna ljubavi i prema kolegama i životu. Kada smo ovde proslavljali njen 100. rođendan, ona je govorila "duša mi ište pozoriše". Uvek je živela u sadašnjem trenutku, nije govorila kako je nekada bilo. Bila je večito mlada. Neka počiva u miru. Viđala sam je kada je imala 102, 103 godine, u poslednje vreme je nisam videla. Mi smo mislili da ona nikad neće otići - rekla je Ceca Bojković za "Blic".

Inače, bila je u srećnom višedecenijskom braku sa glumcem i prevodiocem Mladenom Mlađom Veselinovićem . Venčali su se 30. septembra 1948. godine. Sa njim je osnovala Fond Branke i Mlađe Veselinović za pomoć deci. Kako nisu imali dece, celog života pomagali su najmlađima.

"Zdravi smo bili oboje, išli smo na preglede. Pokojni doktor Tasovac davnih godinama nam je rekao da je to tako i da neki partneri ne mogu da imaju decu. Rekao je: "Da ste sa drugima u braku, imali biste i vi i Branka". A onda smo mu mi rekli da se volimo, a on je poručio: "Volite se, ali dece nećete imati", rekla je Branka za Pulsonline jednom prilikom.

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, povodom 100. rođendana Branke Veselinović priređena je svečana proslava u Jugoslovenskom dramskom pozorištu 17. septembra 2018, kojoj su prisustvovali brojni glumci, reditelji i TV ekipe.

Branka Veselinović umrla je 8. februara u svom domu sama, a u kući ju je pronašla negovateljica.

Bonus video:

02:49

ESPRESO NA LICU MESTA! MAKEDONSKA LEPOTICA DOŠLA U BEOGRAD POSLE GODINA: Karolina Gočeva pomenula Tošeta Proeskog i RASTUŽILA SVE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.