GLUMICA SE ZAMONAŠILA NA VRHUNCU SVOJE SLAVE: Pobegla od NESREĆNE ljubavi i HEROINA
Foto: prentscreen/youtube/ VJERSKI NET

monaški život

GLUMICA SE ZAMONAŠILA NA VRHUNCU SVOJE SLAVE: Pobegla od NESREĆNE ljubavi i HEROINA

Život je posvetila Bogu.

Objavljeno: 20:37h

Hrvatska glumica Edita Majić bila je veoma uspešna, njenom talentnu na daskama koje život znači su se divili mnogi, a ponajviše njenoj lepoti kojom je odisala. Ipak, ona je početkom dvehiljaditih donela odluku da se okrene veri i Bogu i posveti se monaškom životu.

Pridružila se najstrožem redu karmelićanki u Katoličkoj crkvi, ''bosonogim karmelićankama'' u manastiru Svetog Josipa u španskom gradu Avili.

- Taj susret s Bogom dogodio se odjedanput, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, odjedanput, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja. - rekla je ona 2003. godine domaćim medijima.

Edita Majić
Edita Majićfoto: prentscreen/youtube/ VJERSKI NET

Pričalo se da je Edita jedna od sestara koje ne izlaze iz manastira, da nema grejanje u sobi, toplu vodu, da spava u ćelijama na ležajima od slame, te da veći deo godine provodi u postu i molitivi.

Jedna od književnica sa kojima je Edita svojevremeno sarađivala, Mani Gotovac, tvrdila je da je glumica pokušavala da preboli jednu ljubav, kao i da je zbog toga konzumirala narkotike i heroin, zbog čega je i odlučila da pobegne od svega.

Međutim, Editina porodica je sve ovo demantovala, a ona je u jednom trenutku i sama poslala pismo u kom je napisala da Manine reči nisu istina i da nisu prijateljice.

- Koji je razlog zbog kog vredi živeti? Ako je to samo ovo spoljašnje… ovih nekoliko godinica proživeti što lepše…, a potom nestati u ništavilu, s telom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu… onda je bolje uopšte da ne postojim. - rekla je jednom prilikom ona, objašnjavajući zašto se zamonašila.

Bonus video:

00:11

Espreso čestitke: Maja Marijana

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.