PREMINUO PEVAČ BRUNO PETRALI: Napustio ovaj svet u 98. godini...
Bruno Petrali, Foto: Printskrin: HRT 3

poslednji pozdrav

PREMINUO PEVAČ BRUNO PETRALI: Napustio ovaj svet u 98. godini...

"Jesenju elegiju" ("Sve moje jeseni su tužne") je takođe pevao pre Dušana Duška Jakšića

Objavljeno:

Pevač Bruno Petrali preminuo u 98. godini. Informaciju je potvrdio njegov prijatelj i kolega Marinko Biškić na društvenim mrežama.

Petrali je je pesmu "Samo jednom se ljubi" pevao pre Iva Robića, a "Jesenju elegiju" ("Sve moje jeseni su tužne") pre Dušana Duška Jakšića, piše 24sata.hr.

- Do toga je došlo slučajno. Bio sam kod mog prijatelja kompozitora Maria Kinela kojem je Robić poslao muziku, a on je je iskomponovao u pesmu. Pitao me je šta mislim, a ja sam, otpevavši je zaključio kako će to biti instantni hit. Prepisao sam pesmu i probno je izveo na jednom od tadašnjih plesnih dvorana - rekao je Bruno.

Pevač se vratio na muzičku scenu 2020. godine, kada je s grupom Sarah & The Romans snimio obradu pesme "Bambina" Nene Belana.

- Nikad se nisam školovao u muzici, ali sam imao uho. Naravno da sam od kolega učio osnove, solfeđo, ono najbitnije, ali pevanje je za mene uvek bilo nešto prirodno, bez previše filozofije i kao mladić sam radio sve samo da se domognem pevanja - rekao je pre 2 godine Bruno.

Bonus video:

05:06

DŽIDŽA? PA, TO JE NEKI RANG KEBINE ĆERKE... Aleksandra Stojković u rubrici ESPRESO TVITER!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.