SVI OBOŽAVAJU OVOG GLUMCA, A NIKO NE ZNA ZA NJEGOVU TEŠKU SUDBINU: Jedan brat mu se UGUŠIO, a drugom SMRSKAN VRAT
Foto: Printscreen

tragično

SVI OBOŽAVAJU OVOG GLUMCA, A NIKO NE ZNA ZA NJEGOVU TEŠKU SUDBINU: Jedan brat mu se UGUŠIO, a drugom SMRSKAN VRAT

Potekao je iz umetničke porodice, njegov otac je bio slovenački glumac Boris Kavaca, a majka Mojca Sitar rediteljka na Radio Ljubljani

Objavljeno:

Sebastijana Kavacu obožavaju dame u rodnoj Sloveniji. Od strane tamošnjih medija proglašen je za “slovenačkog Džordža Klunija”, a publika sa naših prostora poznaje ga kroz ulogu u seriji “Senke nad Balkanom”, Dragana Bjelogrlića.

Potekao je iz umetničke porodice, njegov otac je bio slovenački glumac Boris Kavaca, a majka Mojca Sitar rediteljka na Radio Ljubljani.

- Kao mlad, osećao sam pritisak jer su svi govorili: ‘Tata mu je glumac, pa bi i on htio biti glumac. Sigurno mu je pomogao’. Otkako sam raščistio s time, mnogo mi je lakše. Inače, dvoumio sam se da li studirati glumu ili engleski i francuski jezik, s obzirom da sam završio jezičku gimnaziju u Ljubljani. Na kraju sam ipak otišao na akademiju, čvrsto odlučivši da ću pokušati – samo jednom. Da nisam prošao, upisao bih studije engleskog ili francuskog - rekao je svojevremeno.

Osim izvanrednog glumačkog talenta, njegovoj popularnosti doprineo je markantan izgled. U Sloveniji je godinama proglašavan muškarcem s najviše stila, a svojevremeno je bio i zaštitno lice modne kuće Mura. Ipak, moda ga ne zanima.

Sebastijan Kavac
foto: Printscreen

- Najbolje se osećam u onoj odeći koju prvu dohvatim iz ormara. Sve te titule su mi bezveze i ne držim uopšte do toga. Neko vreme sam pravio kompromise zbog bivše supruge. Ona se bavila i modom pa sam se, zbog podrške, češće pojavljivao na javnim događanjima i malo više obraćao pažnju na izgled. No, daleko od toga da mi je to najvažnija stvar u životu. Kad bih morao da opišem sebe u jednoj rečenici, rekao bih samo: Ja sam miran čovek koji mnogo radi i mirno spava. Zapravo se najbolje osećam go, na moru - otkriva popularni Slovenac.

O privatnom životu Sebastjan retko i nerado govori za medije. Ono što javnost o provatnosti ovog umetnika zna, jeste da mu je život naneo nekoliko bolnih udaraca. Njegov brat Kristjan, gitarista slovenačke grupe MiladojkaYouneed, doživeo je 1990. godine nezgodu na snimanju spota, kada su na njega pala vrata i smrskala mu vrat. Preminuo je godinu kasnije od izliva krvi u mozak. Iste godine preminula mu je majka, koja se nakom smrti sina razbolela od kancera.

Ali tu nesreći nije kraj. Sebastijanov brat blizanac, scenograf i kostimograf Damijan, nesrećnim slučajem se ugušio u snu.

- Kad su otišli stariji brat i majka, izvukli su me Damijan i tata. A kad je umro Damijan, tu su bila moja deca - otkrio je jednom prilikom za hrvatsko izdanje magazina Gloria.

Glumac inače ima dvojicu sinova – Luku i Marka iz veze sa Stašom Ilinom, a sedam godina je bio u braku sa umetnicom Tinom Vrhovnik.

Sebastijan Kavac
foto: Printscreen

Bračni život Sebastjana više ne zanima.

- Verujem da neki ljudi to mogu da izdrže. Ja sam dva puta pokušavao i raspalo se. Ne bih više - rekao je kratko na tu temu ne otkrivajući da li je trenutno u ljubavnoj vezi.

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.