TEREZA KESOVIJA JE PREŽIVELA VELIKE TRAGEDIJE: Detalji iz BIOGRAFIJE su potresni, sve je ISPLIVALO
Tereza Kesovija, Foto: printscreen

nije lako

TEREZA KESOVIJA JE PREŽIVELA VELIKE TRAGEDIJE: Detalji iz BIOGRAFIJE su potresni, sve je ISPLIVALO

2010. godine čuvena pevačica objavila je autobiografiju u kojoj je opisala najteže trenutke svog života.

Objavljeno:

U životu jugoslovenske pevačice Tereze Kesovije nizale su se tragedije i nesreće.

Život jedne od najcenjenijih pevačica na našim prostorima počeo je tragedijom. Naime, njena majka preminula je manje od mesec dana nakon što ju je rodila, a Tereza nikada nije saznala tačan uzrok majčine smrti.

- Ta priča strašna je stigma koja je ostala na mom srcu. Nisam još napunila mesec dana života kada je moja majka umrla posle porođaja. U Dubrovniku 1938. godine nije bilo efikasnih lekova protiv sepse i trovanja, pa me je porodična tragedija zadesila a da nisam još bila svesna sopstvenog života. Nikada kasnije nisam saznala šta se zapravo dogodilo sa mojom majkom u porodilištu. Koja bolest je uzrokovala njenu smrt - ispričala je svojevremeno za hrvatske medije.

Tereza Kesovija
foto: printscreen

Godinu dana nakon smrti Terezine majke, njen otac oženio se mladom udovicom Jelom, koju život nije mazio. Jela je bila 10 godina starija od njenog oca, i nije mogla da ima dece, pa je Terezi i njenom starijem bratu pružila bezgraničnu ljubav.

Pevačica je često isticala da su je i ona i njen brat Pero zvali i smatrali svojom majkom, kao i da detinjstvo pamti kao najbezbrižniji period života.

Tereza Kesovija
foto: Kurir tv printscreen

Tokom studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu upoznala je svog prvog muža, Miru Ungara, s kojim je dobila sina Alana.

Nakon razvoda od prvog supruga, Tereza se udala za hrvatskog vaterpolistu Ronalda Lopatnija, sa kojim je imala veoma buran brak.

1 / 6 Foto: Printscreen

Još jedna velika tragedija koja je obeležila njen život dogodila se 1974. godine, kada je dok je snimala spot u Nemačkoj saznala da joj je brat poginuo u saobraćajnoj nesreći. Ubrzo nakon toga ostala je i bez žene koju je smatrala svojom majkom, jer je i njihova maćeha Jela preminula.

Za Terezu ovde nije bio kraj nesrećama. Saznala je da boluje od raka, nakon čega joj je odstranjen bubreg i dva tumora u uhu, a morala je da operiše i glasne žice.

2010. godine čuvena pevačica objavila je autobiografiju u kojoj je opisala najteže trenutke svog života.

Bonus video:

08:15

Angelina za Espreso otkrila šta joj se namestilo posle Evrovizije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.