I ŽENSKI I MUŠKI DEO JUGOSLAVIJE UZDISAO JE ZA NJOM: Nakon TRAGEDIJA završila na terapijima, prepoznajete li je?
Tajči, Foto: Youtube

Da li je prepoznajete?

I ŽENSKI I MUŠKI DEO JUGOSLAVIJE UZDISAO JE ZA NJOM: Nakon TRAGEDIJA završila na terapijima, prepoznajete li je?

Tatjana Kameron, nekada Matejaš, svima poznata Tajči je bila zvezda koju su oponašale mnoge devojčice koje su odrastale uz njenu muziku.

Objavljeno:

Tajči se proslavila devedesetih godina na prostorima bivše Jugoslavije pevajući pop i rok muziku, ali je napustila region i nestala iz javnog života.

Hitovi kao što su „Hajde da ludujemo ove noći“, „Moj mali je opasan“, “Ti nemaš prava na mene” ostali su poznati i dan danas, iako je prošlo toliko vremena.

Pisali su da je bila ispred svog vremena, jer su njeni nastupi uvek bili originalni, uz dobro uvežbanu koreografiju, a neki su je zbog njenog imidža poredili sa Merilin Monro.

Tajči
foto: Printscreen/ YouTube/ Cro Rec

Prvi nastup imala je 1987. godine na Zagreb festu sa pesmom „Noć od kristala“ na kom je osvojila nagradu za najboljeg debitanta. Veći pevački nastup koji je zapazio širi auditorijum bilo je gostovanje u pesmi grupe Hari Mata Hari „Sedamnaest mi je godina“, koliko je i imala te godine. Dve godine kasnije, 1989, upoznala je kompozitora Zrinka Tutića i počela je da priprema pesme za prvi album.

Iako je doživela neverovatan uspeh i slavu, Tajčin privatni život nije bio nimalo savršen. Svojevremeno je pričala da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja.

„Bila sam žrtva u tinejdžerskom periodu, bilo je to pre slave, dogodilo mi se silovanje i verovala sam da je to moja krivica. Zbog toga nisam nikome ništa rekla“, rekla je ona tada u hrvatskoj emisiji „Dana De“.

Kako je istakla, da bi danas o tome mogla mirno da priča, bilo je potrebno mnogo truda i rada na sebi.

„Godine psihoterapije, dugo mi je trebalo da se pogodi okidač da se to otvori i da iscelim rane“, navela je ona.

1 / 6 Foto: Printscreen / Youtube

Kada je počeo rat u Hrvatskoj ona je odlučila da ode na studije u SAD-u, gde je nastavila s muzičkim i scenskim usavršavanjem.

Tamo je upoznala pijanistu i kompozitora Metjua Kamerona za kog se udala 2000. godine, a koji je pre par godina, nakon teške borbe sa kancerom pluća, preminuo.

Tajči se danas bavi muzikom, ali i motivacioni je govornik. Živi sa svoja tri sina u Americi.

Predstavljala je Jugoslaviju na Evroviziji 1990. godine sa svojim najvećim hitom “Hajde da ludujemo”.

Nakon toga postala je toliko popularna da je čak imala i barbiku sa svojim likom.

Bonus video:

04:59

ESPRESO MODNA POLICIJA: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.