VODITELJ RTS-A OTVORIO DUŠU: Danima nije mogao PSIHIČKI DA SE SABERE posle snimanja FOTO
Milan Popović, Foto: RTS PRIVATNA ARHIVA

iskren

VODITELJ RTS-A OTVORIO DUŠU: Danima nije mogao PSIHIČKI DA SE SABERE posle snimanja FOTO

Koliko je ljudima potrebna zabava u ovom trenutku?

Objavljeno:

Voditelja RTS-a Milana Popovića smo sreli na snimanju nove zabavne emisije "Muzički derbi", koja je u znaku predstojećeg Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru. Milan je i autor ove emisije, a na početku razgovora mi smo ga pitali koliko je ljudima potrebno i zabave u fudbala u trenucima kada smo okruženi mračnim vestima.

– U ovom trenutku kada čekamo reprezentaciju da igra u Kataru, a sprema se velika ekonomska kriza kao što vidite, mislim da će nam više prijati da gledamo fudbal da makar malo saberemo glavu, jer inače neke stvari mi stvarno ne možemo da promenimo, ovo što se trenutno oko nas zbiva. Naravno da treba da se prati šta se dešava oko nas, i da donosimo naše odluke, porodične odluke, lične odluke i da budemo upućeni šta se oko nas dešava, ali uveče uvek možemo da odvojimo vreme da pogledamo ovako nešto - rekao je Milan za Espreso.

Milan Popović
foto: RTS PRIVATNA ARHIVA

Popović je autor i emisije "Moja dedovina". Pitali smo ga koja je možda priča sa snimanja te emisije bila najpotresnija za njega.

– Na mene je serijal "Zadnja kuća Srbije", koju sam radio pet godina, jako teško mi je padalo. Psihički mi je jako teško padalo. Po tri-četiri dana kada dođem kući nisam mogao da se saberem od onog što sam video. Ja sam jedan dobar deo svoje karijere proveo u depresivnim temama. To znači o umiranju Srbije, umiranju sela, iseljavanja mladih, odlasku, nerađanju, a "Moja dedovina", koliko god se sreli i sa tužnijim pričama, koje imaju srećan kraj, opet ta priča je motivišuća za mlade ljude. I bila su deca koja su imala karcinom, pa su izlečila karcinom, pa danas sa mnom obnavljaju dedovinu. To jeste da vas u jednom trenutku gane, ali shvatate da ste pored pobednika, malog pobednika koji sa vama nešto pravi.

1 / 3 Foto: RTS PRIVATNA ARHIVA

Ljudi u Beogradu se proteklih dana žale i na preskupe stanove, kirije, ali i na zagađenja vazduha, pa smo pitali Popovića koliko su zbog toga baš priče o dedovinama aktuelnije više nego ikad.

– Ekologija, u gradovima je gotovo nemoguće živeti, rat na sve strane, vode ima sve manje, vidite šta je pandemija, može da izbije neka nova. Mislim da je naš narod dovoljno inteligentan da shvati da mora da sačuva svoje parče zemlje i svoje selo i mislim da je to ljudima alarmantno i da se zato to gleda - odgovorio nam je Milan na kraju razgovora.

Bonus video:

24:33

OVA PROKLETSVO 7 VEKOVA PRATI SRBE! Pisac otkriva: Najgore kletve se čuju na sportskim utakmicama ŽENE KUNU VIŠE OD MUŠKARACA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.