CELA ZEMLJA U SUZAMA! POZNATI PEVAČ PREMINUO NA NASTUPU: Publika svedočila UŽASNOM DOGAĐAJU, uznemirujući snimak
Foto: Printscreen

šok

CELA ZEMLJA U SUZAMA! POZNATI PEVAČ PREMINUO NA NASTUPU: Publika svedočila UŽASNOM DOGAĐAJU, uznemirujući snimak

Sumnja se da je 41-godišnji muzičar imao srčani zastoj.

Objavljeno: 12:48h

Pevačka zvezda sa Haitija, Mikaben, preminuo je tokom koncerta u francuskoj prestonici u subotu uveče.

Mikaben je nastupao pred punom dvoranom, a u trenutku napada nalazio se na bini u Accor Areni, tako da je uznemirena publika svedočila ovom užasnom događaju.

Sumnja se da je 41-godišnji muzičar imao srčani zastoj, a organizatori koncerta su na Tviteru objavili da je preminuo nakon što je doživeo napad na sceni uprkos naporima hitne pomoći.

Umetnik, koji je bio sin pevača Lajonela Bendžamina, iza sebe je ostavio ćerku, sina i suprugu Vanesu koja čeka bebu.

Mikaben je rođen kao Majkl Benjamin i stekao je slavu na Haitiju i širom sveta 2000-ih sa svojom hit pesmom „Ou Pati“. Njegov otac - koji je poznat kao "haićanski Deda Mraz" zbog svoje popularne božićne muzike - naučio ga je da svira gitaru sa 14 godina što je dovelo do njegovog interesovanja za muziku.

Bio je omiljen na haićanskoj muzičkoj sceni i redovno je svirao za karnevalsku publiku na karipskom ostrvu.

Mikaben je nastavio da sarađuje sa haićanskim muzičkim porodicama kao što su Alan Kejv i di-džej Majkl Brun i nastupao je na numerama sa kompas bendom Carimi.

IZNENADNA SMRT

Vest o Mikabenovoj smrti dočekana je sa šokom i tugom od strane fanova i kolega muzičara u zemlji koja je već razdirana mnogim krizama.

Haićanske radio stanice su ponavljale njegovu muziku dok su prijatelji u emijama sa tugom pričali o preminulom pevaču.

- Šokiran sam iznenadnom smrću mladog i veoma talentovanog umetnika Majkla Bendžamina 'Mikabena - napisao je premijer Republike Haiti Ariel Henri na Tviteru i dodao "Izgubili smo glavnu figuru u haićanskoj muzici."

Vajklef Džin, reper rođen na Haitiju i član hip-hop grupe The Fugees, nazvao je Mikabena "jednim od najuticajnijih i najinspirativnijih mladih umetnika naše generacije", u intervjuu za novine Miami Herald.

- Bio je muzički genije i to je ono što smo upravo izgubili - rekao je član Konpa benda Zin, Aleks Abelard, za Haitian Times.

- Njegovo stvaranje je bilo veoma originalno. Zamislite samo da to više nemate u zemlji kojoj sada toliko nedostaje. To je veliki gubitak za našu kulturu na globalnom nivou - dodao je on.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.