ON JE NJEGOV JEDINI PRAVI NASLEDNIK I BRUTALAN JE FRAJER: Sestrić Tošeta Proeskog muzički je MAG,ujak mu je bio SVE
Foto: Printscreen/Instagram/Kristijan Risteski

tužno

ON JE NJEGOV JEDINI PRAVI NASLEDNIK I BRUTALAN JE FRAJER: Sestrić Tošeta Proeskog muzički je MAG,ujak mu je bio SVE

Sestrić Tošeta Proeskog zove se Kristijan

Objavljeno:

Prošlo je 15 godina otkako je u saobraćajnoj nesreći nastradao Toše Proeski, ali njegova zvezda još sija istim sjajem.

Makedonski pevač imao je samo 26 godina kada je preminuo, ali već tada je uživao u statusu jednog od najboljih muzičara u regionu. O dubokom tragu koji je Toše Proeski ostavio na sceni svedoči i to što ni jedno muzičko takmičenje ne prođe bez hitova koje je snimio, a mnogi mladi pevači koji tek krče estradni put trude se da kopiraju njegov način pevanja.

Sestrić Tošeta Proeskog veoma pati za ujakom

Tošetovim putem krenuo je i njegov sestrić Kristijan Risteski, sin njegove rođene sestre Dore, koji ima 25 godina. Šira javnost za Kristijana je prvi put čula kada je, kao dečak, zajedno sa slavnim ujakom otpevao pesmu „My little one“, a spot koji je snimljen godinu dana posle Tošetove pogibije sačinjen je od fotografija iz porodičnog albuma.

‒ Toše i Kristijan bili su mnogo vezani. On mu je usadio ljubav prema muzici, učio ga je da svira i peva. Ipak, nikada nije želeo da sestrića eksponira u javnosti. Sećam se kada je snimao spot za pesmu „Moj svet“, namenjenu „Unicefu“, u kome se pojavljuju mnoga deca, naša majka ga je pitala zašto ne pozove i Kristijana, a on je odgovorio: „Kristijan je mnogo talentovan. Doći će vreme kad će se predstaviti javnosti. Za sada ga želim držati po strani, teško je biti deo estrade.“ Moji sinovi Kristijan i Nikola bili su u šoku kad je poginuo, nisu mogli da prihvate da ga više nema.

Kristijan Risteski, za koga kažu da je pravi naslednik Tošeta Proeskog, živi u Skoplju. Studirao je Fakultet za audiovizuelne umetnosti, a neko vreme boravio je i u Londonu na poziv za saradnju sa britanskim producentom Endijem Rajtom, koji je bio i Tošetov saradnik.

1 / 5 Foto: Printscreen Instagram

(Espreso/Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.