ZBOG TREME POSTALA ALKOHOLIČARKA: Doživljavala nervne SLOMOVE, pa umrla u 36. godini! (FOTO)
Gejl Rasel, Foto: Wikipedia

zanimljivo

ZBOG TREME POSTALA ALKOHOLIČARKA: Doživljavala nervne SLOMOVE, pa umrla u 36. godini! (FOTO)

Alkohol nikako nije uspevala da ostavi

Objavljeno:

Gejl Rasel bila je američka filmska i televizijska glumica. Rođena u Čikagu 1924. godine, a njeni roditelji Džordž i Gledis Rasel dali su joj ime Elizabet.

Bila je introvertna sa ograničenim društvenim životom. Jednom je novinaru rekla da je njena stidljivost bila toliko ozbiljna da se skrivala ispod klavira svojih roditelja kada su se oni zabavljali. Ipak, štampa i javnost su je obožavali.

Rasel je bila učenica srednje škole 1942. godine, kada je sa dva prijatelja posetila Paramaunt Studios.

Ovde ju je “otkrio” istraživač talenata ”Paramount” Vilijam Meikledžon. Ponuđen joj je ugovor i roditelji pristali pod uslovom da se Raselovoj dozvoli da prvo završi srednju školu. Zvanično je potpisala ugovor sa ”Paramountom” čim je diplomirala.

Rasel se prvi put pojavila sa 19 godina u filmu ”Henri Oldrič dobija glamur” iz 1943. Godine 1944. igrala je Barbaru u ”Dami u mraku”, sa Džindžer Rodžers i Rejem Milendom u glavnim ulogama. Iako Gejlina uloga nije bila vredna pažnje, film je bio nominovan za tri Oskara, što je podstaklo njenu karijeru.

Gejl Rasel
foto: Wikipedia

Bujna kosa Gejl Rasel i zagonetna lepota posebno su pristajale zapletu priče o duhovima ”Nepozvani”, njenog drugog filma iz 1944, a Raselova je dobila ulogu sa Rejom Milandom.

Tokom snimanja, Gejlina trema je bila toliko velika da joj je jedan od njenih kolega predložio da koristi alkohol da smiri živce, a usledila je njena duga i teška bitka sa alkoholizmom, koji nije uspevala da ostavi. Jedna od glasina je da je sugestija došla od glumca Džona Vejna, ali Vejn je čuo i ove tračeve i odlučno je negirao da ima bilo kakve veze s Gejlinom borbom sa alkoholom.

Završila je ”Nepozvane”, ali je izgubila skoro 10 kilograma. Kasnije je doživela nervni slom. Činilo se da niko nije razumeo da su njena stidljivost i dobro poznata borba sa alkoholom vapaji za pomoć.

Ovaj film je takođe bio nominovan za Oskara, privlačeći još više pažnje na mladu zvezdu, ali se njena upotreba alkohola da bi smirila strahove nastavila i očigledno je bila početak kraja za Gejl Rasel.

Iako je bila sve lošijeg zdravlja i ogrezla u alkoholizam, mnogi su bili šokirani kada je 26. avgusta 1961. Gejl Rasel umrla u 36. godini od srčanog udara izazvanog alkoholom. Pronađena je tek sledećeg dana, a u izveštaju je 27. avgust naveden kao datum njene smrti.

Gejl Rasel je sahranjena u Memorijalnom parku braće Pirs Valhala u Holivudu, u Kaliforniji.

Bonus video:

00:34

STAVLJENA TAČKA NA NOVAKA! Brajović otkrio šta da očekujemo od US Opena: Nadal ima lak put ALI JE OVO TIHI FAVORIT TURNIRA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.