PRONAŠLI GA PORED PUTA POTPUNO "URAĐENOG": Grupa Zabranjeno pušenje doživela NEPRIJATNU situaciju posle nastupa!
Foto: Foto: Saša Midžor Sučić

niste znali!

PRONAŠLI GA PORED PUTA POTPUNO "URAĐENOG": Grupa Zabranjeno pušenje doživela NEPRIJATNU situaciju posle nastupa!

Bend "Zabranjeno pušenje" izdao je novi album pod nazivom "Karamba" sa 16 novih pesma!

Objavljeno: 21:42h

Legende rokenrola uz koje su generacije odrastale, ponovo haraju i to, reklo bi se, jači nego ikada.

Četiri godine nakon studijskog albuma „Šok i nevjerica“ i živog albuma „Live in Skenderija 2018“, ''Zabranjeno pušenje'' publici daruje nešto novo, dvostruki album "Karamba", koji je izašao 03. juna, kao i spot za pesmu "Ekrem'', koji je izašao nedelju dana ranije.

Kako su godinama na domaćoj sceni i svojim pesmama a i nastupima obeležili su jednu muzičku eru, tokom karijere suočavali su se sa raznim prijatnim i neprijatnim situacijama koje će im ostati zauvek u sećanju.

Omot, Karamba
foto: Promo

Frontmen grupe Sejo Sekson samo za portal "Espreso" prisetio se jedne od zanimljivijih kada su vraćajući se sa nastupa pored ceste ugledali žargonski rečeno "urađenog muškarca".

- Vraćali smo se sa koncerta u Varaždinu, vozimo se cestom i vidimo čoveka da je pao sa bicikle u jarak i da leži dole. Parkiramo mi kombi, siđemo po njega i vidimo da je mrtav pijan. Nekako ga podignemo gore i u svoj onoj skalameriji, opremi, uspemo da uguramo i bicikl. Vidimo da je mortus pijan, što kažu u Beogradu: Totalno se uradio. Nekako započnemo razgovor sa njim i skontamo da je bio na koncertu, a to veče smo samo mi držali koncert i pitamo ga na kom je koncertu bio..I gleda me i kaže da je bend bio odličan i da je koncert bio super, da je strašna svirka bila, super pesme i ja ga na to pitam: Dobro, a koji ste bend gledali ? Pokušavam da ga navedem da skonta da sedi upravo sa tim bendom. Da bi mi rekao: Pa, ''Hladno pivo''! - ispričao je Sejo Sekson za Espreso.

Sejo Sekson
foto: Dragana Udovičić

Podsetimo, bend ''Zabranjeno Pušenje'' nastao je 1980. godine kao klasičan “garage” band sastavljen od klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II gimnaziju i delili istu ulicu, danas već legendarnu “Ulicu Fuada Midžića” u kvartu Koševo.

Bend su tada sačinjavali tadašnji srednjoškolci i drugari iz ulice: Nenad Janković (Dr. Karajlić, klavijature), Davor Sučić (Sejo Sexon, gitara), Zenit Džozić (Fu-Do, bubnjevi), Mladen Mitić (Munja, bas gitara), Dražen Janković (Seid Little Karajlić, klavijature), Ognjen Gajić (saksofon, flauta), Mustafa Čengić (Muče, solo gitara) i Zoran Degan (Poka, sinthesizer), a grupu je od početka svojom prisutnošću darivao i gospodin Elvis J. Kurtović kao rezervni igrač.

Grupa je nekoliko godina žarila i palila sarajevskom klupskom scenom, koja je tada bila tek u nastanku. (“Kuk”, “Sloga”, “Trasa”, Klub Filozofskog fakulteta, “Cedus”, “AG”). Iz ovog backgrounda korene vuku mnogi, danas već afirmirasani bendovi i izvođači (Crvena Jabuka, Tifa band, Elvis J. Kurtovich & his Meteors, Top lista Nadrealista, Skroz i drugi).

1 / 12 Foto: Promo

Albuma "Karamba!" može se besplatno downloadati na službenoj web stranici grupe: www.zabranjeno-pusenje.com

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.