U POSLEDNJEM INTERVJUU JE OTKRIO TAJNU PESME "KRISTINA" KOJU SVI OBOŽAVATE: Njegove reči KIDAJU SRCA!
Igor Starović, Foto: Printscreen Youtube

istina

U POSLEDNJEM INTERVJUU JE OTKRIO TAJNU PESME "KRISTINA" KOJU SVI OBOŽAVATE: Njegove reči KIDAJU SRCA!

On je tada ispričao koja pesma mu je omiljena od Divljeg kestena i šta mu je bio životni moto.

Objavljeno: 18:40h

Pevać Igor Starović preminuo je danas u 56. godini nakon kraće bolesti. U jednom od poslednjih intervjua govorio je o tome kako je doživljavao muziku, ali i kako gleda na život i ljude oko sebe.

On je tada ispričao kako nikad nije imao potrebe da se vine u zvezde, koja pesma mu je omiljena od Divljeg kestena i šta mu je bio životni moto.

PESME PO KOJIMA ĆEMO PAMTITI IGORA STAROVIĆA.

- Pesme koje je sama publika odabrala kao najlepše su mi omiljene, ali kada bih morao da izdvojim neka to bude “Kristina”, “Svrati ponekad”, “Samo da te ne volim”…ma ne mogu da prestanem da ih nabrajam – kroz smeh je tada govorio Igor i otkrio da li zaista postoji Kristina, što nosi naziv i jedan od najpoznatijih hitova.

1 / 5 Foto: Dragan Kadić

- Kristina nije posvećena nikome. Kada se osvrnem iza sebe shvatam da su moje pesme imale ambicije anticipirajući karakter, znači nisam pisao i izmaštao ih kao proslediću nekog prethodno emotivnog iskustva, već sam “ušao u film” i zamislio situaciju i emociju koja je proizašla iz neke ljubavi. Sve, ali sve pesme su mi se kasnije nekada i mnogo kasnije događale u mom intimnom životu. Do zadnje strofe i note, zaista. Ali tada kada sam ih stvarao nisu, čudno je to, ali istinito. Verovatno je to i glavni razlog zašto me ne mali broj puta novinari, ali i ljubitelji naše muzike pitaju upravo ovo tvoje pitanje… Iskrene su do poslednje kapi emocije - govorio je za Pokazivač.

Kako je tada naveo, naučio da ne treba da žuri, da ne sme da bude brži od sebe, svoje muzike i svojih godina jer onda do vrha nikada neće doći. Ima svoj deo mira, svoje daljine i svoj život daleko od scene, medija i popularnosti.

Na konstataciju da se mnogi poznati brzo vinu u zvezde, još brže padnu i budu zaboravljeni, govorio je da nikad i ništa ne može na brzinu.

- Kako stara poslovica kaže: “ Kako seješ, tako žanješ”. Mada, ne postoje pravila, ja mislim da svaki umetnik ima svoj put. Mnogi mladi ljudi mi se često obrate za savet i prirodno je da je mladost brzina, žustrina, ali se ne može na brzinu, takvi su i rezultati na kraju - govorio je Igor.

Podsetimo Igor je proveo 10 godina u bendu „Divlji kesten“ gde je bio pevač, kompozitor i aranžer i njegova karijera je bila kompletno obeležena ovom muzičkom grupom. Grupa je nastala 1992. godine za vreme rata i odmah na početku su bili dobro prihvaćeni od strane publike i postali su apsolutni hit. Snimili su ukupno 5 albuma: „Divlji kesten“, „Divlji u srcu“, „Ludi od ljubavi“, „Ni sunca ni kiše“, „Oči u oči“, a 2013 godine je izdata kompilacija „Igor Starović i Divlji Kesten – Zauvek“.

Nakon što se bend formirao napravili su osam ljubavnih pesama, među kojima je bio i hit „Zorane, Zorane“. Snimili su dva spota za „Kristina“ i „Zorane, Zorane“ te su pesme i grupa odmah nakon emitovanja spotova doživeli uspeh. Samo nekoliko meseci od osnivanja Igor i Divlji Kesten su imali niz koncerata i njihov album je beležio visoku prodaju.

Igor je bio učesnik rialiti šou-a „Farma“ iz koje je izašao kad mu je naglo pozlilo.

Bonus video:

04:03

ESPRESO PONOVO U BARU: Ekskluzivno sa DAVOROM o TAJNOM PLANU, bićete ŠOKIRANI!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.