NAPOKON PROŠLA GODINA SMRTI Bez ovih 7 velikana smo ostali 2016! Za svima je plakala Srbija, a jednoj legendi je pola BG došlo na sahranu!
Foto: FONET, Printscreen/facebook

NIKADA NEĆE BITI ZABORAVLJENI

NAPOKON PROŠLA GODINA SMRTI Bez ovih 7 velikana smo ostali 2016! Za svima je plakala Srbija, a jednoj legendi je pola BG došlo na sahranu!

Godina koja je iza nas donela je sve ono što nosi život, mnogo radosti, rođenih beba, pregršt osmeha, ali uz sve to i puno truge i prerano preminulih velikana
Objavljeno:

Prvi na ovoj tužnoj listi svakako bi morao da bude doajen srpskog glumišta Dragan Gaga Nikolić.

foto: Fonet

Pokojni "Prle" iza sebe ostavio je voljenu suprugu i koleginicu Milenu Dravić.

Glumac je preminuo posle duge i teške bolesti, u 73. godini života, na VMA u Beogradu.

foto: Public

Flojd, Urke, Popaj i mnogo drugih uloga je na filmu i bini oživeo baš Dragan Nikolić. U karijeri dugoj pedeset godina, Nikolić je postao jedan od najistaknutijih srpskih glumaca.

foto: Boško Karanović

Legenda srpskog pozorišta i filma postao je zapažen sa jednom od prvih uloga Džimija Barke, nakon čega je stvarao prepoznatljive likove za koje je često i nagrađivan.

Godine 2000. uručena mu je nagrada “Pavle Vuisić“, koja se dodeljuje glumcu za životno delo...

Još jedna glumačka zvezda nas je napustila u prethodnoj godini...

Prerano preminuli glumac napustio nas je posle teške bolesti u 37. godini.

foto: Fonet

Marinko Madžgalj rođen je 1978. u Beogradu, ali je odrastao u Kotoru. Popularnost je stekao u televizijskoj seriji Crni Gruja, ali i u grupi Flamingosi u kojoj je zajedno sa Ognjenom Amidžićem.

foto: Dragan Kadić

Oprobao se i kao voditelj i pokazao svoje umeće, međutim pozorišni angažman u predstavama: Hasanaginica, Sine, Molijer..

Važio je za jednog od najšarmantnijih, najzabavnijih i najduhovitijih ljudi domaće javne scene.

U suzama je ostavio celu Srbiju, kao i bivšu ženu i glumicu Dubravku Mijatović, dvoje dece i nevenčanu suprugu Lanu.

Samo dva meseca nakon Marinkove smrti, 22.maja, legendarni glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je u bolnici Sveti Sava u Beogradu.

foto: Instagram/batazivojinovic

"Valter" nije uspeo da se izbori sa zdravstvenim problemima. Njemu je 6. maja zbog gangrene amputirana noga, a svoje poslednje dane proveo je u bolnici.

foto: Printscreen Youtube

Živojinović je odigrao najviše uloga u celom regionu, a u svetu je poznat pre svega po ulozi u filmu "Valter brani Sarajevo", koji je mega popularnost doživeo u Kini.

foto: Reuter

Bata je bio među osnivačima, a jedno vreme i predsednik Udruženja filmskih glumaca.

Dobitnik je nagrade za životno delo "Slavica", u dva navrata "Zlatne arene" Jugoslovenskog filmskog festivala u Puli i brojnih drugih priznanja.

Poslednjih par godina života patio je što nije mogao da provodi vreme sa ćerkom i unucima kojima je prebivalište ne Kubi.

Velimir Bata Živojinović je igrao u više od 340 filmova i TV serija.

Crna serija se nizala, a nacija nije bila spremna na dodatne, posebno iznenadne gubitke..

Glumac Milorad Mandić rođen je 3. maja 1961. na Dušanovcu, a odrastao je na Novom Beogradu, sa majkom domaćicom i ocem koji je bio vojno lice.

foto: Printscreen/ Instagram/ Salee.997

On je dočekao brojne uloge u filmu, seriji i pozorištu, među kojima će se pamtiti njegovi likovi i replike u filmovima "Lepa sela, lepo gore", "Ivkova slava", "Mrtav ladan", "Pljačka Trećeg rajha", "Točkovi", "Tri palme za dve bitange i ribicu", "Braća po materi", te u serijama "Selo gori, a baba se češlja", "Ravna gora", "Jagodići", "Bolji život".

foto: Zorana Jevtić

Vodeći popularni šou "S one strane duge", tokom devedesetih godina, postao je televizijska ikona za decu, koju je opčinio pitanjem "Da li si se zaljubiška?"

foto: Fonet

Poslednji televizijskli projekat na kom je radio bio je kviz "Kolo sreće" .

Umro je na sceni koju je najviše voleo.

Bio je glumac, otac četvoro dece i Anjin najbolji prijatelj.

U nesrećnom nizu preminulih glumačkih velikana, kulturna scena Srbije oprostila se od još jedne glumice..

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.