EVO GDE ĆE POČIVATI LJUBIVOJE RŠUMOVIĆ!
Ljubivoje Ršumović, Foto: Printscreen/Kurir TV

šok

EVO GDE ĆE POČIVATI LJUBIVOJE RŠUMOVIĆ!

Otkrio je da je pored rodne kuće, koja je pripala njegovom bratu Milivoju, napravio još jednu za, kako se izrazio, „njegovo pleme“

Objavljeno:

Ljubivoje Ršumović, čovek koji je svojim stihovima obeležio detinjstvo mnogih generacija, rođen je 1939. godine u selu Ljubiš na Zlatiboru. U rodnom kraju, koji neizmerno voli, provodi i penzionerske dane.

‒ Ja zapravo nikada nisam otišao iz Ljubiša. Tamo je moja rodna kuća, a iznad nje, u kršu, na jednom kamenu urezano je slovo „lj“. To je mitološki znak moje pripadnosti. U Ljubišu sam rođen, u Ljubišu ću i vekovati ‒ rekao je jednom prilikom čuveni Ršum.

Otkrio je da je pored rodne kuće, koja je pripala njegovom bratu Milivoju, napravio još jednu za, kako se izrazio, „njegovo pleme“.

1 / 4 Foto: Printscreen

‒ Tamo odlazimo da se odmorimo, ali i da ponešto radimo ‒ kaže.

Inače, Ljubivoje Ršumović, pesnik uz čije stihove su stasavale mnoge generacije, otac je tri sina: Branka, Mihaila i Vuka.

Široj javnosti najpoznatiji je Vuk, koji je diplomirao dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti. U mlađim danima gledali smo ga u serijalu za decu “Fazoni i fore”, a proslavio se kao scenarista i reditelj filma “Ničije dete”, za koje je dobio niz prestižnih svetskih priznanja.

Vuk Ršumović je u braku sa rediteljkom Anom Tomović, autorkom predstave “Zaljubljeni Šekspir”, koja je nedavno imala premijeru u Beogradskom dramskom pozorištu. Roditelji su Vida i Nađe.

Branko, koji ima sina Aleksu i ćerku Marinu, po zanimanju je mašinski inženjer.

- Morao je da postoji neko ko će ove umetnike što lete da uhvati za noge i povuče na zemlju - našalio se nedavno najstariji brat Ršumović, u porodičnom intervjuu, koji su dali za portal Nova S.

Mihailo je završio Likovnu akademiju, slikar je i veb dizajner. Živi u Dubaiu, a sinu je dao ime po dedi – Ljubivoje.

Bonus video:

30:35

Zasadi drvo LJubivoje Ršumović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.