GLEDATE POKUŠAJ SAMOUBISTVA NAŠE ČUVENE PEVAČICE UŽIVO: Snima kako sebi oduzima život! (VIDEO)
Dunja Ilić, Foto: Printscreen

jezivo

GLEDATE POKUŠAJ SAMOUBISTVA NAŠE ČUVENE PEVAČICE UŽIVO: Snima kako sebi oduzima život! (VIDEO)

Bivša pevačica Dunja Ilić je pokušala da se ubije u lajv prenosu na Instagramu

Objavljeno: 19:31h

U Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, otvorena je prva nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva.

Na telefonski broj 011/7777-000 mogu se javiti oni koji pomišljaju na samoubistvo ili njihova porodica, a sa njima će razgovarati stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja - psihijatri, psiholozi, socijalni radnici.

Ministar zdravlja istakao je da se godišnje u Srbiji ubije oko 1.500 ljudi, ali da je mnogo veći broj onih koji pokušaju samoubistvo. To nas svrstava na 13. mesto u Evropi. "Bili smo primorani da se odlučimo na ovakav korak. Iskustva u Evropi su pokazala da ovakav vid pomoći može da smanji broj samoubistava za 30 odsto", rekao je Lončar. Kako bismo spasili ljudske živote, u Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ danas je otvorena Nacionalna SOS linija za prevenciju suicida.

1 / 3 Foto: Profimedia

Ministar je podsetio da u sličnim kol centrima u svetu rade volonteri, a da će u kol centru Klinike „Laza Lazarević“ raditi stručni ljudi koji su prošli posebnu obuku. „Ovo je samo početak programa. Spremni smo da ovakve centre otvorimo po celoj Srbiji“, rekao je Lončar i ukazao da su ovakve teme još uvek tabu tema u Srbiji.

Bivša pevačica Dunja Ilić je pokušala da se ubije u lajv prenosu na Instagramu

Naime, u nervnom rastrojstvu izjavila je kako nema za šta da živi i kako će da umre kroz sat vremena, nakon čega je pokazala tablete koje je popila.

1 / 3 Foto: Printscreen

- Zlostavljana sam od svoje pete godine. Kada sam išla sa ocem i sa njegovom tadašnjom devojkom na jedno putovanje, ona je komentarisala kako je njegov odnos prema meni klasičan incest i boleština. Ja i danas verujem da je moj otac imao neke emocije prema meni koje nisu u skladu sa očinskim. Umreću, ništa nemam da izgubim - rekla je Dunja i potom ispričala kako sumnja u to da su njeni roditelji zaista njeni, te da je usvojena.

Količina popijenog medikamenta nije poznata, a nakon nekog vremena, policija ju je pronašla bez svesti.

Ipak, Dunja je nakon toga ostala živa i danas živi normalno.

Bonus video:

04:11

DUNJA ILIĆ NAŠLA MIR U GRUZIJI: Nikada mi više nije palo na pamet da sebi oduzmem život (KURIR TV)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.