JEZIV SPLET OKOLNOSTI PRATI PEVAČA OTKADA JE U GROB PRIJATELJA UBACIO JEDNU STVAR: Počele su samo TRAGEDIJE!
Foto: Sonja Spasić

ŠOK!

JEZIV SPLET OKOLNOSTI PRATI PEVAČA OTKADA JE U GROB PRIJATELJA UBACIO JEDNU STVAR: Počele su samo TRAGEDIJE!

"Napravio sam glupost, ali kako sam ja to znao..."

Objavljeno: 11:04h

Poznato je da su "Montenigersi" bili grupa koja je sve oduševljavala, ali za veoma kratko vreme desile su se stravične situacije. Dva člana grupe su umrla, a jedini preživeli tvrdi da su se mnogi stihovi obistinili.

Bend "Montenigersi" bio je sastavljen od tri člana - Duška Nikolića, Nebojše Saveljića Neba i Igora Lazića, danas poznatijeg pod nadimkom Nigor. Sa prvim uspehom, bend je doživeo i prvu tragediju jer je Duško umro od leukemije, malo posle izdavanja prvog albuma.

Montenigersi
foto: Printscreen

- Na Duletovoj sahrani sam u grob ubacio naš zajednički CD. Napravio sam glupost, ali kako sam ja to znao... Ja sam hteo da on sluša taj CD u tom nekom drugom svetu. Ispostavilo se da ne bi trebalo u grob stavljati stvari od živih ljudi, posebno ne slike. Jedan vidovnjak mi je rekao da smo tada automatski zakopali i sebe i svoje karijere. Onda su se posle dešavale neke čudne stvari... - ispričao je Nigor za "Balkan Info".

Drugi član crnogorskog rep sastava "Montenigersi", Nebojša Saveljić, poginuo je u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Podgorica - Cetinje pre nešto više od 19 godina.

Pored Nebojše, u nesreći je poginulo još dvoje ljudi, a uzrok je bila neprilagođena brzina. Vozilo je prešlo na suprotnu, levu stranu i udarilo u stenu. Od jačine udarca, automobil se prevrnuo na krov, a zatim sleteo u dubok jarak.

1 / 5 Foto: Aleksandar Stojanović

Sa tragedijom je nestao bend "Montenigersi". Nigor je otkrio da se mnogo stihova koji su se našli na albumu obistinili.

- Od samog naslova albuma "Allboom" sve je puklo. U jednoj pesmi ima deo koji kaže: "Vazda sam isti i na nebu i na pisti, i biću takav dok me neko ne počisti...". Nebojši se to nije dopalo jer je to on repovao pa je prepravio i onda je bilo: "Dok me starost ne počisti". Međutim, desilo se da ga je neko drugi počistio... - ispričao je Nigor.

- Na kraju jedne pesme ima deo gde on pita: "Hoćemo li preživeti", a ja, koji sam u ulozi nekog demona govorim: "Ne, ne, ti nećeš preživeti..." Onda u pesmi "Tako ti je mala moja" koja je parodija "Bijelog dugmeta" kod nas stoji - Ej, stani, stani jadan ... I čuje se kočenje i lomljava kola. A Nebojšina devojka koja je poginula sa njim u toj saobraćajnoj nesreći govorila je tom liku: "Stani jadan, stani ubićeš nas, uspori"...Pesma "Voljeli bi da si tu" dobija simboliku, takođe. Stih koji peva Nebojša ide: "Srešćemo se na nebu, samo zazviždi, znaćemo da si to ti" - ispričao je Nigor.

On je od tada, bukvalno, okrenuo ploču.

- Više ništa ne pišem tog tipa, samo pozitivno, jer sve što pišeš, obistiniće se - rekao je Igor Lazić.

Bonus video:

06:51

Espreso modna policija: Bojana Lazić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.