SIN NAŠE GLUMICE PRONAĐEN MRTAV! Velika potraga okončana nakon 6 SATI!
Belma Lizde Kurt, Foto: Print Screen Youtube/TV1

TUGA

SIN NAŠE GLUMICE PRONAĐEN MRTAV! Velika potraga okončana nakon 6 SATI!

Hitno su ih hospitalizovani, ženi je ukazana pomoć, a dečak je nažalost preminuo od promrzlina. Ovo su detalji velike tragedije bosanske glumice

Objavljeno: 13:09h
1 / 3 Foto: Youtube

Glumica je doživela najveći gubitak kada je u Kanadi, u saobraćajnoj nesreći nastradao njen desetogodišnji sin.

Njihov sin je bio u poseti rodbini u Kanadi, te su njegova šezdesettrogodišnja rođaka i on krenuli u vožnju kajakom, koji se prevrnuo. U tom trenutku, život nje i njenog muža promenio se iz korena.

Belma Lizde Kurt
foto: Print Screen Youtube/TV1

Prema pisanju "Canadian Pressa", suprug nestale žene pozvao je policiju nakon čega je usledila masovna potraga avionima i čamcima. Narednog dana u četiri sata ujutru ugledali su kajak, dok su tela žene i Belminog sina našli šest sati kasnije.

Hitno su ih hospitalizovani, ženi je ukazana pomoć, a dečak je nažalost preminuo od promrzlina.

Belma Lizde Kurt
foto: Youtube

Glumica Belma Lizde Kurt i reditelj nisu govorili o gubitku sina koji se desio pre 12 godina, a svoju energiju i ljubav su preusmerili i usredsredili na vaspitavanje mlađe ćerke, sada osmogodišnje Ume. Belma se posvetila radu sa decom, deo je brojnih pozorišnih radionica, a dizajnirala je i modnu liniju za najmlađe pod nazovom "Umin ormar".

"Želela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj meri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog nasleđa. Veliki sam poštovalac dece i njihove percepcije sveta, volim da im se približim i postanem im na neki način prijateljica", otkrila je glumica u razgovoru za magazin "Azra".

Podsetimo, ekipu ove popularne serije potresla je vest kada je preminuo glavni glumac Mustafa Nadarević.

Senad Bašić, koji je sa Mustafom Nadarevićem glumio u brojnim filmovima poput "Praznik u Sarajevu", "Savršen krug", "Kod amiđe Idriza", zatim u seriji "Lud, zbunjen, normalan", duboko je potrešen vešću o smrti glumačkog velikana i njegovog prijatelja.

1 / 5 Foto: Printscreen

- Čak sam i kao student snimio svoj prvi film, a u njemu je glumio Mustafa Nadarević, bio je to „Posljednji skretničar“. Nas dvojica smo toliko toga zajedno radili, i toliko toga sam naučio od Mustafe. Pokoj mu duši, pamtiće ga generacije i generacije – rekao je Bašić za Avaz.

Ističe da je odlazak Nadarevića ogroman gubitak za bh. i regionalno glumište.

- Svoje najbolje uloge Mustafa je o stvario u BiH, počevši od "Mirisa dunja", Mirze Idrizovića pa nadalje. On kao da je bio pupčanom vrpcom vezan za Bosnu. Njemu je Bosna bila prava majka- veoma emotivno govori Bašić.

Poznati glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini.

Lud zbunjen normalan
foto: Printscreen

Kako prenosi "Jutarnji list" dijagnostifikovan mu je bio karcinom pluća, nedavno je otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu, a kako su pisali mediji nije izlazio iz kuće zbog epidemiološke situacije sa korona virusom.

Mustafa Nadarević rođen je u Banja Luci 1943. godine, a najveći deo života proveo je u Zagrebu.

Bonus video:

04:26

ESPRESO TVITER: NEKADA MORATE DA SE PRAVITE MUTAVI Teša Tešanović ponovo zapušio usta TVITERAŠIMA!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.