Najviše voli sestru Mašu: Mateja nam je predstavio svoju Aju!
Foto: Instagram printscreen/matijevicmateja

poznati ljubimac!

Najviše voli sestru Mašu: Mateja nam je predstavio svoju Aju!

Ona je kao član porodice.

Objavljeno:

Mateja Matijević voli životinje, a naročito pse. Svoj porodični dom, bivši zadrugar deli i sa ženkom koja se zove Aja.

– Moj ljubimac je pas Aja, rase shiba inu. Kupili smo je u jednoj odgajivačnici

Šta voli da jede?

– Voli sve da jede, naročito slaninu, a najviše ono što ne bi smela - čokoladu. Mora da dobije barem kockicu jer je previše dosadna, non-stop te tužno gleda i cvili.

Koja joj je omiljena igračka?

– Najviše voli da se igra sa lopticom, bacamo joj i ona donosi, ali se uglavnom razigra kasno i pravi buku komšijama.

Gde spava?

– Ima svoje mesto u dnevnom boravku gde bi trebala da spava, ali tu najmanje vremena provodi, spava gde stigne. Kad joj toplo voli da spava na pločicama, ali najviše voli kod sestre u sobi, ispod stočića. Nismo je navikli ni dozvolili da spava po krevetima.

zabava, zadruga, matija matijević
foto: Privatna arhiva

Kako se slaže sa drugim životinjama?

– Doskoro se slagala lepo sa svima, ali je prošle godine napao neki veći pas i od tad se dosta promenila. Sa psima koje ne poznaje ne voli da se druži i vlasničke pse ne voli baš, ali ulične pse iz kraja obožava. Voli ulične mangupe.

Sa kim najviše voli da se igra?

– Najviše voli da se igra sa Mašom i sa mnom. Mene sad i ređe viđa i baš mi se obraduje kad dođem.

Ko joj je omiljeni član porodice?

– Mašu najviše voli, ali je dosta vezana za sve članove porodice.

Ko je najviše šeta?

– Što se tiče izvođenja, tu smo na početku svi obećavali da ćemo učestvovati, ali naravno nije tako. Mama je glavni šetač. Ali imamo sreće što Aja baš i ne voli mnogo da skita preko dana. Više je noćna ptica i voli uveče da prošeta i da se nekad izjuri.

Gde Aja najviše voli da boravi?

– Aja najviše voli da boravi u stanu, nekad se zapitam da li je pas ili mačka. Preko dana kad je izvedemo obavi šta ima i trči kući. Najveći deo dana voli da je u stanu i dremka.

Ko je čuva kada vlasnici nisu kod kuće?

– Dosta je samostalna i od malena smo je navikli da ostaje sama. U početku, dok je bila štene, bila je jako nevaljala. Morala je uvek da nas kazni što smo je ostavili samu i neku štetu je morala da napravi. Grickala je papuče, krala sa stola ako nešto ostane, grickalice ili čokoladice i odvlačila ispod stola.

Najveći nestašluk koji je napravila?

– Najveći nestašluk koji je napravila je bio kad je naravno ostala sama. Ukrala je Maši plišanog medu i rastavila ga na komade. Cela kuća je bila u haosu od one vate. Sada je dosta mirnija što je starija, a i sterilisana je pa kažu da je i to razlog.

Koji su joj talenti?

– Što se tiče talenta, još kao štene je veoma lako i brzo naučila da na komandu sedne, da šapu, da legne, skoči i daje poljupce. Talentovana je i da mi krade čarape, u tome je najbolja.

Čega se plaši?

– Što se tiče strahova, najveći problem imamo oko Nove godine, jer se plaši petardi, tada je istraumirana, zavuče se u kupatilo i ne izlazi. Plaši se i grmljavine, toliko se trese da se jedva smiri. Skoro sam našao umirujucu muziku na "Youtube" baš za pse. To joj pustimo i baš deluje. Mnogo je volimo i ne bismo voleli da joj se u tim situacijama nešto desi, jer ima slučajeva u tim situacijama da psi stradaju.

(Espreso/M.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.