SRBIJA VIŠE NEĆE GLEDATI RIJALITI PROGRAME: Rem ZABRANJUJE emitovanje? Evo o čemu se tačno radi!
Foto: Printscreen Youtube

odluka

SRBIJA VIŠE NEĆE GLEDATI RIJALITI PROGRAME: Rem ZABRANJUJE emitovanje? Evo o čemu se tačno radi!

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) razmatra mogućnost da se programima rijalitija "prisilnog okruženja", zbog štetnog uticaja na maloletnike i društvo u celini, omogući emitovanje isključivo u kasnim večernjim terminima

Objavljeno:

Savet REM danas je na sednici svojoj stručnoj službi naložio da izradi obavezujući pravilnik o vremenu emitovanja rijalitija "prisilnog okruženja", prema kojem će emitovanje tog programa biti ograničeno od 23 do 6 sati ujutru, saopšteno je iz Udruženja novinara Srbije (UNS), prenosi "Blic".

foto: Printscreen

Rijaliti "prisilnog okruženja" pre svega ima štetan uticaj na maloletnike, ali i na čitavo društvo, zaključci su današnje sednice Saveta članova REM, na kojoj se raspravljalo o ovom pravilniku.

Na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću promovišu se kriminalci i primitivizam koji je poguban za društveni život, ali i svest ljudi, ocenjeno je na današnjoj sednici.

Kako se navodi u saopštenju UNS-a, član Saveta REM-a Slobodan Cvejić izjavio je da su zbog nedavnog slučaja u rijaliti programu, kada je na televiziji Pink Kristijan Golubović izneo pretnje smrću, članovi bili saglasni da traže da se pokrene krivični postupak.

foto: Printscreen

Obavezujuća preporuka REM-a o vremenskom ograničavanju ovakve vrste programa iz 2015. godine do sada nije primenjivana, te su članovi Saveta REM-a, kako dodaju iz UNS-a, podneli inicijativu da se donese obavezujući pravilnik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.