DALILIN STRIC HAPŠEN ZBOG PODRŠKE TERORISTIMA ISIS-A?! Jedina ispravna VERA JE ISLAM
Foto: Printscreen

JEZIVO

DALILIN STRIC HAPŠEN ZBOG PODRŠKE TERORISTIMA ISIS-A?! Jedina ispravna VERA JE ISLAM

Nabavljao im novac i vozila.

Objavljeno:

Dalila Mujić, sada Dragojević, učesnica rijalitija "Parovi" i treće sezone rijalitija "Zadruge", je retko govorila o svojoj porodici. Međutim, u medijima se pojavila informacija da su njen otac Huso i stric Nedžad, navodno, vehabije.

Podsetimo, Dalila i Dejan su sinoć samoinicijativno napustili Zadrugu, za šta će morati da plate kaznu od po 50.000 evra.

Dalilin stric, Nedžad Mujić, je 2014. godine, kako su preneli strani mediji, uhapšen u okviru akcije "Damask" kada je privedeno nekoliko desetina lica iz Bosne za koje se sumnja da su umešana u terorističke aktivnosti.

foto: Printscreen

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv državljanina BiH i Austrije Nedžada Mujića zbog povezanosti s terorističkom organizacijom Islamska država (IS).

Mujića koji ima nadimak Ebu Mubarek, državno tužilaštvo tereti da je od septemba 2013. do sredine 2015. godine iz Austrije nekoliko puta odlazio u Siriju pružajući tamo finansijsku i logistričku potporu pripadnicima organizacije Islamska država.

Istragom je utvrđeno kako je je Mujić osobama s područja BiH koje su nameravale da se pridruže teroristima osiguravao novac, podelivši im najmanje deset hiljada evra. Za IS je nabavio i terensko vozilo, a sam je jedno vreme bio kuvar za pripadnike borbenih postrojbi te terorističke organizacije, prenosi hrvatski Indeks.

Nedžad Mujić je osumnjičen i da ima veze sa odlascima državljana BiH u Siriju i Iraku, kako bi se borili na strani Islamske države.

- Ja nisam vehabija, ali sam njihov sledbenik. Ne znam koliko nas ima tačno, ali nas ima dosta. U inostranstvu nas ima možda 50 i poštujemo evropske zakone. Odlično funkcionišemo sa muslimanima koji poštuju taj način života. Ja sam prihvatio način života islama. Moj deda je nosio bradu i čakšire. Najmirniji načn života je taj koji ja vodim. Jedina ispravna vera je islam, ko praktikuje islam, zaštićen je od svega, a u hrišćanstvu toga nema - izjavio je Nedžad Mujić za televiziju Republike Srpske.

- U našem kraju nema vehabija, ali ima nas koji smo takozvane vehabije. Ja sam jedan od pripadnika tog pokreta islama i tu sam od 1993. - izjavio je Huso.

Mujić je potpisao sa državnim tužilaštvom sporazum o priznanju krivice i pristao na kaznu od godinu dana zatvora, kako je tada rečeno na ročištu pred sudom BiH.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.