SNIMA SE RIJALITI U MANASTIRU: Pravoslavna crkava pokreće popularni šou! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/veraput

prvi put na televiziji

SNIMA SE RIJALITI U MANASTIRU: Pravoslavna crkava pokreće popularni šou! (VIDEO)

Promovisanje pravih hrišćanskih vrednosti

Objavljeno: 18:14h

TV kanal Ruske pravoslavne crkve traži takmičare za rijaliti šou koji će se od novembra snimati u manastiru Nilov na Ostrovu.

Evo, samo ste vi i Bog i ostali takmičari", pretpostavljamo.

TV kanal povezan s Ruskom pravoslavnom crkvom objavljuje poziv za prijavu za rijaliti šou s duhovnim zaokretom: mesto dešavanja je ostrvski manastir na jezeru, na pola puta između Moskve i Sankt Peterburga.

Pronađite sebe i naučite o svetu manastirskog života", kaže se u onlajn video reklami, u kojoj se traže "volonteri" za emisiju na ostrvu Ostrov.

Opisujući okruženje kao "jedan od najlepših manastira u Rusiji", dok smirujuća muzika svira preko snimaka kamenja u vodi, crkava sa zlatnim kupolama i mladolikog bradatog monaha koji peče hleb, reklama poziva potencijalne učesnike da provedu mesec dana "vežbanja poslušnosti", u manastiru Nilov na jezeru Seliger.

Pronađite odgovore na pitanja koja vas dugo muče", navodi se.

Prvi put na televiziji: rijaliti šou na udaljenosti od sveta", najavljuje oglas upućen potencijalnim učesnicima koji se pozivaju da pošalju prijave – video snimke, molim vas - opisujući sebe i objašnjavajući zašto žele provoditi vreme u manastiru.

Video klip i najava objavljena 21. oktobra na web stranici TV kanala Spas ne uključuju informacije o tome kako će učesnici biti izabrani ili hoće li među njima biti interakcije. Nije navedeno ko se može prijaviti, ali video ne prikazuje žene, a u manastiru su sve muškarci.

Državni registar pokazuje da je kanal Spas, privatno finansiran u vreme osnivanja 2005. godine s namenom promovisanja pravoslavnih hrišćanskih vrednosti, sada u vlasništvu Ruske pravoslavne crkve, prevladavajuće verske organizacije u zemlji.

Neki ugledni ruski zvaničnici i javne ličnosti, uključujući poglavara crkve, patrijarha Kirila, često su kritikovali Sjedinjene Države i evropske zemlje tvrdeći da Rusija mora sačuvati svoju omladinu od onoga što nazivaju korozivnim i pogrešnim zapadnjačkim vrednostima.

Istovremeno, mnoge karakteristike ruske državne televizije ukorenjene su u Sjedinjenim Državama i drugim zapadnim zemljama, uključujući emisije igara, dijaloške emisije, sitkome i rijaliti programe - od kojih su neki bili vrlo popularni.

Čini se da je ostrvo veoma daleko od popularnih rijaliti emisija poput Dom-2 - ruske verzije Velikog brata, programa holandskog porekla, koji je uspeo u nekoliko zemalja - u kojem su romantični i seksualni odnosi najzastupljeniji, a spajanja češća od razilaženja.

Čini se da se koncept rijaliti emisije u manastiru uklapa u nekoliko trendova koji su isprepleteni s postsovjetskim preporodom Ruske pravoslavne crkve koju podržava država, uključujući Putinovo prikazivanje crkve kao vodeće moralne sile za građane, kao i nastojanja same crkve da se obraća mladim Rusima.

Putin, koji ima 67 godina i bio je predsednik ili premijer poslednjih 20 godina, imao je želju da spreči da se fenomeni poput društvenih medija i rep muzike koriste kao platforma za protest, već da se iskoriste za podršku njemu i ruskoj državi.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.