MIKI JE ZA ZATVOR: Vesna Stanojević iz Sigurne kuće APELUJE NA NADLEŽNE organe da sankcionišu NASILJE NAD ŽENAMA!
Vesna Stanojević najoštrije osudila Đuričićevo nasilničko ponašanje, Foto: Marina Lopičić

KRIVIČNO DELO

MIKI JE ZA ZATVOR: Vesna Stanojević iz Sigurne kuće APELUJE NA NADLEŽNE organe da sankcionišu NASILJE NAD ŽENAMA!

Koordinatorka sigurne kuće upozorava da nasilje koje nije kažnjeno podstiče i ohrabruje nasilnike da to rade jer su svesni da mogu da prođu bez posledica

Objavljeno: 11:48h

Nakon što je Miki Đuričić krvnički ošamario Suzanu Perović, a zatim pljunuo u lice i izudarao Nadeždu Biljić štakom, posle čega je odmah diskvalifikovan iz rijalitija, oglasila se i Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne kuće.

Ona je za Espreso.co.rs najoštrije osudila nasilničko ponašanje sada već bivšeg učesnika "Zadruge" i apelovala na nadležne organe da preduzmu zakonske mere.

foto: Marina Lopičić

Tužilaštvo treba i mora da reaguje, jer je reč o nasilju nad ženama, a to je krivično delo. Međutim, praksa je pokazala da se to iz nekog razloga u takvim slučajevima ne dešava ili ja nisam obaveštena o tome, a ukoliko dođe do toga valjda bi o tome trebalo da budemo i obavešteni. Takve stvari moraju da se kažnjavaju! U suprotnom se šalje poruka svim potencijalnim nasilnicima da ako je taj prošao nekažnjeno, proći će i svaki sledeći. Mora da se reaguje! Pogotovo, ako se to dešava u tom nekom javnom prostoru, tim pre, jer ako se ne sankcioniše takvo ponašanje, gledanjem sadržaja u kome se propagira nasilje usvaja se model da je to društveno prihvatljivo", rekla je Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne kuće i istakla:

foto: Printscreen

Krivičnu prijavu tužilaštvu mogu uputiti urednici tog programa, kao i same te žene koje su pretrpele nasilje ili njihove porodice. Oni mogu da predaju krivičnu prijavu tužilaštvu, a na tužilaštvu je dalje da li će tu krivičnu prijavu prhvatiti i koje će dalje korake preduzeti", zaključila je Stanojevićeva.

Iz do sada sudske prakse za slična dela, Đuričić bi za nasilničko ponašanje mogao da bude osuđen do godinu dana zatvora, uslovnu kaznu zatvora, društveno korisan rad u nekom od javnih preduzeća ili novčanom kaznom.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 35 00 36.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.