PRETNJE SMRĆU, IZNUĐIVANJE NOVCA! Miljana može u zatvor na 10 GODINA, oglasio se ADVOKAT
Miljana Kulić, Foto: Printscreen

ZADRUGA

PRETNJE SMRĆU, IZNUĐIVANJE NOVCA! Miljana može u zatvor na 10 GODINA, oglasio se ADVOKAT

Miljana Kulić može da dobije čak 10 godina zatvora zbog pretnji ubistvom koje je uputila bivšem dečku Lazaru Čoliću Zoli.

Objavljeno:

Zadrugarka je poručila bivšem da će ostati bez ičega, da će mu kičma biti polomljena, te da će njegova majka i on biti ubijeni ukoliko joj ne vrati 9.500 evra.

Ukoliko je on bude tužio, Nišlijka će se naći iza rešetaka.

Advokat Nebojša Perović smatra da je ovde prvenstveno reč o iznudi, a zatim i o ugrožavanju sigurnosti.

foto: Printscreen

"Ovde je reč o kvalifikovanom krivičnom delu ugrožavanja sigurnosti, jer je pretnja upućena prema više osoba i može se reći da je izazvala uznemirenost kod građana, pošto je upućena preko televizije, u sadržaju koji ima veliku gledanost. U pretnji je pokazana odlučnost, a za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora do tri godine. Iz sadržine upućene pretnje vidi se ozbiljnost, pa se iznosi i način, a određuju se i osobe, u konkretnom slučaju oštećeni i njegova majka, koje će stradati", ističe Perović i objašnjava da potraživanje zajma od dužnika može biti isključivo sudskim putem.

"Ovde može da se radi i o krivičnom delu iznude. S obzirom na imovinsku korist, koja prelazi 450.000 dinara, zaprećena kazna je od dve do deset godina zatvora. Ovo je više iznuda nego krivično delo ugrožavanja sigurnosti", tvrdi advokat.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.