LUNA  PATI OD MENTALNOG POREMEĆAJA - HISTERIJE: Napad se uvek događa uz prisutnost drugih osoba, a ovo su SIMPTOMI
Luna Đogani, Foto: Printscreen

nije šala

LUNA PATI OD MENTALNOG POREMEĆAJA - HISTERIJE: Napad se uvek događa uz prisutnost drugih osoba, a ovo su SIMPTOMI

Zbog sve češćih ispada koje ima Luna Đogani, mnogi su je okarakterisali kao razmaženu osobu, ali ona ima sve simptome histerije

Objavljeno:

S obzirom da svi bruje o njenom najnovijem nervnom slomu, potražili smo pomoć psihijatara koji su nam dali opise mentalnog poremećaja, histerije.

Histerija je mentalni poremećaj koji nastaje usled intenzivne anksioznosti. Histerična osoba gubi kontrolu nad svojim ponašanjem i emocijama uz panične napadaje i burne emocionalne ispade čime pokazuje svoj histerični karakter. Histerija se često događa zbog unutrašnjih potisnutih sukoba koje muče osobu, a karakteriše je histeričnim poremećajem ličnosti.

Napadi histerije

Histerični napad je uglavnom uslovljen nekom neispunjenom potrebom ili željom koju ima histerična osoba. Kako bi se izbegla eventualna kazna i dobila pohvala od osobe od koje se očekuje, napad se uvek događa uz prisutnost drugih osoba.

Histerična osoba doživljava eksploziju emocija, često pada na pod (bez povređivanja) i počne da udara nogama i rukama uz glasne krike i uvredljive izjave. To sve može da traje sat vremena, pa čak i duže. Kad osoba koja promatra tu neobičnu situaciju shvati šta je razlog histeričnog napada i što histerična osoba želi, ona se smiruje i vraća u normalno funkcionisanje.

Uzroci histerije

Glavni uzroci histerije su besposlenost i dosada, seksualna represija i izopačene navike razmišljanja.

Simptomi histerije

Najčešći simptomi histerije se obično prikazuju putem zavodljivog ponašanja, visokog stepena emocionalne nestabilnosti i ovisnosti, platonskog prijateljstva, netrpeljivosti, frustracije i razdražljivosti.

Osoba koja boluje od histeričnog poremećaja ličnosti je obično bezvoljna, žudi za ljubavlju i saosećajnošću što uzrokuje izrazitu emocionalnu nestabilnost.

Primarni ciljevi histeričnog karaktera su zadobijanje ljubavi i pažnje, stoga žene često pribegavaju neprikladnom zavodljivom ponašanju kako bi dobile pozitivan odgovor okoline. Muškarci često ne razumeju ženske histerične napade, stoga ih uglavnom opisuju kao komplikovane, nerazumne i živčane.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.