SRPSKE SPISATELJICE IZREKLE STRAŠNI SUD O KIJINOJ KNJIZI: Da li su u pravu?
Kija je svojom autobiografijom napravila ozbiljnu pometnju, Foto: Marina Lopičić

ISKRENO

SRPSKE SPISATELJICE IZREKLE STRAŠNI SUD O KIJINOJ KNJIZI: Da li su u pravu?

Kija kao da želi da zaboravi da je popularnost ipak stekla učešćem u rijalitiju

Objavljeno:

- Nekada se čitala Desanka, a sada se čita Kija Kockar. To je stvarnost. Ući ću u čitanke! Ne možda ovom knjigom, ali verujem nekom narednom - rekla je nedavno Kija Kockar u jednom intervjuu.

Po svemu sudeći, Kija kao da želi da zaboravi da je popularnost ipak stekla učešćem u rijalitiju, i zahvaljujući svojoj poziciji prevarene, a ipak jake, žene sa kojom se mnogo gledateljki poistovetilo, a ne zahvaljujući pevačkom ili spisateljskom talentu... Tiražne srpske spisateljice smatraju da će njena slava brzo proći, a da je njena izjava o Desanki Maksimović krajnje deplasirana.

Isidora Bjelica
Isidora Bjelica foto: Story/ Luka Šarac

- Zaista ništa ne znam o toj devojci. Ja već deset godina vozim automobil na lizing. Ona me ne zanima da bih je previše komentarisala - rekla je u svom fazonu Isidora Bjelica, a komentar Vesne Dedić bio je sledeći:

Vesna Dedić
Vesna Dedić foto: Damir Dervišagić

- Glupo je porediti Desanku Maksimović sa bilo kojim drugim piscem, a vreme će dokazati kvalitet. Svoj sud o Kijinoj knjizi daću tek kada budem pročitala.

Jelena Bačić Alimpić, nekadašnja voditeljka TV Pink i jedna od najtiražnijih srpskih spisateljica, kaže da je šokirana izjavom pobednice Zadruge.

Jelena Bačić Alimpić
Jelena Bačić Alimpić foto: Dragana Udovičić

- Držim se one stare da je bitnije ko kaže nego šta kaže, pa je tako i slučaj sa njenom izjavom. Iskrena da budem, ne znam ko je individua, ali ja se posle osam knjiga koje sam napisala i zvanja profesora književnosti ne bih usudila da izgovorim to što je ona rekla. Desanka Maksimović nikada neće biti prošlost - rekla je Jelena.

Ljiljana Habjanović Đurović, čija je knjiga "So zemlji" bila jedna od najprodavanijih na ovogodišnjem Sajmu knjiga imala je kratak komentar:

Ljiljana Habjanović Đurović
Ljiljana Habjanović Đurović foto: Damir Dervišagić

- Molim vas, ja stvarno ne mogu da komentarišem takve stvari. Možemo da pričamo o mojim knjigama, ali o tome zaista ne bih. Ne mogu... - rekla je Ljiljana, dok se sa njom složila i Mirjana Bobić Mojsilović.

- Meni je to stvarno bez komentara - rekla je ona kratko sa osmehom.

Ako uzmemo u obzir da je srpska pesnikinja Desanka Maksimović bila profesorka književnosti, članica Srpske akademije nauka i umetnosti, te da je objavila oko 50 knjiga poezije, pesama i proze za decu i omladinu, da je dobila veliki broj književnih nagrada, a među njima i Vukovu, Njegoševu, nagradu AVNOJ-a, Sedmojulsku, Zmajevu i mnoge druge nagrade, Kiji samo ostaje da se upozna sa Desankinom biografijom, ako već nije stigla da pročita njene knjige.

Bonus video

DOK DARKO LAZIĆ LEŽI U BOLNICI, BIVŠA U PROVODU: Ana Sević s dečkom na koncertu Maje Berović, BOMBA!

(Espreso.co.rs/ Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.