ŠOKANTNO SAZNANJE! Otac Vladimira Tomovića pucao na predsednika opštine BAR zbog duga od pola miliona EVRA
Vladimir Tomović, Foto: Printscreen

ne pada iver daleko od klade

ŠOKANTNO SAZNANJE! Otac Vladimira Tomovića pucao na predsednika opštine BAR zbog duga od pola miliona EVRA

Nije samo Vladimir bio u zatvoru zbog napada, njegov otac je uhapšen zbog pucnjave pre tri godine

Objavljeno:

Zoran Tomović, otac Vladimira Tomovića pre tri godine hapšen je zbog pucnjave i napada na svog dugogodišnjeg prijatelja Žarka Pavićevića, nekadašnjeg predsednika opštine Bar.

Prema našim saznanjima, Žarko je Tomoviću dužan preko pola miliona evra, ali nije želeo da mu vrati dug.

Tomović je upotrebio lovačku pušku iz koje je ispalio hitac koji je pogodio metalna vrata auto-servisa "Samba", vlasništvo Pavićevićevog sina Predraga. Hitac je ispalio u 15.00, kada su, po zvaničnom policijskom saopštenju, trojica radnika bili u servisu. Niko nije povređen. Dan kasnije Tomović je uhapšen. Nakon pretresa njegovog stana, pronađena je i oduzeta lovačka puška IŽ 16, kalibra 16 mm, sa četiri komada municije, koju je imao u ilegalnom posedu. Dobro upućeni u odnose dvojice prijatelja kažu da nekadašnji predsednik opštine ne spori dug, ali ga i ne vraća godinama. Tomović je ostao i bez pola miliona i bez poslovnog objekta u Sutomoru.

foto: Printscreen

I dok je njegov otac napravio ovaj incident, ne pada iver daleko od klade pa je tako Vladimir pravosnažno osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i pretnji smrću.

On je kako je utvrđeno na sudu bez ikakvog povoda napao decu iz Hrvatske, koja su kao članovi izviđačke sekcije tokom 2012. bila u njegovom rodnom gradu Baru.

"Viši sud je nesumnjivo utvrdio sve činjenice, Tomović je s umišljajem, ugrožavanjem sigurnosti, javno podsticao na mržnju prema izviđačima hrvatske nacionalnosti, koji su boravili u Baru na Petoj smotri izviđača. Tomović se vozilom zaustavio pored hrvatskih izviđača i povišenim tonom im se obratio da neće da vidi hrvatsku zastavu u svom gradu i da je sklone, nakon čega je vođa izviđača uzela zastavu i smotala je.

Potom je okrivljeni izašao iz vozila i uzeo hrvatsko obeležje, seo u vozilo i preteći poručio. Pre ste ratovali s nama a sad ste došli da vijotire zastavama, nemojte da vidnim više nijednu hrvatsku zastavu sve ću vas pobiti", navodi se u presudi Apelacionog suda.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.