BENJAMIN IMA ČETIRI POKUŠAJA UBISTVA I BIO DVE I PO GODINE U ZATVORU: Šta mu sledi zbog PRETNJI pištoljem novinarki
Foto: Printscreen

parovi

BENJAMIN IMA ČETIRI POKUŠAJA UBISTVA I BIO DVE I PO GODINE U ZATVORU: Šta mu sledi zbog PRETNJI pištoljem novinarki

Neki osuđenici se poprave, neki se promene na gore...

Objavljeno: 11:37h

Benjamin Spahović se već mesec dana nalazi u vili "Parova" kao ravnopravni takmičar sedme sezone koji se bori za glavnu nagradu od 100.000. evra.

Spahović se na početku rijalitija našao na vrućoj stolici i novinari su imali priliku da mu postave par pitanja, između ostalog i da li je nekada bio u zatvoru.

- Jesam, osuđen sam zbog četiri pokušaja ubistva - opušteno je odgovorio takmičar. Benjamin je ispričao da je u samoodbrani izvukao pištolj, a u zatvoru je proveo 2,5 godine.

Takmičar je u ponedeljak uveče naseo na provokacije Ivana Marinkovića i pored obezbeđenja upao je u izolaciju i pretukao ga.

Ivan se posle nemilog događaja žalio da ima hematome na glavi, držao se za rebra i boleli su ga bubrezi.

Benjamin Spahović je zbog ovog čina kažnjen sa 1.000 evra, 24 časa izolacije i direktnom nominacijom. Njegove pare su prebačene na račun oštećene strane.

Naš zakon propisuje sledeće:

Kad neko drugoga teško telesno povredi ili mu teško naruši zdravlje (npr. pod teškom telesnom povredom se podrazumevaju povrede tipa polomljenih kostiju, trajno ili u znatnoj meri oslabljen važni deo tela ili organ, ili izazivanje trajne nesposobnosti za rad, prouzrokovanje unakaženosti), kazniće se zatvorskom kaznom od najmanje šest meseci. Podnosi se krivična prijava javnom tužilaštvu.

Kada neko drugoga lako telesno povredi – zakon ne objašnjava detaljnije šta se pod time podrazumeva, a u praksi su to sve povrede koje nisu obuhvaćene pojmom "teške telesne povrede", kazniće se zatvorskom kaznom do tri godine. Podnosi se privatna krivična tužba sudu ili krivična prijava javnom tužilaštvu (zavisi od sredstva povređivanja).

Skandal
Skandalfoto: Printscreen

Spahović je sinoć u toku emisije iz ostave izvukao pištolj i prvo pretio svima, a potom ga je prislonio na glavu novinarke koja je boravila u vili kao gost.

Nadamo se da ćemo u toku dana saznati da li se takmičar još uvek nalazi u vili, da li će nastaviti da boravi u njoj kao ravnopravni takmičar ili će ga Produkcija konačno diskvalifikovati!

A van rijalitija predviđena kazna za to je sledeća:

Ugrožavanje sigurnosti - Kad neko ugrozi sigurnost nekog lica ozbiljnom pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorskom u najdužem trajanju do šest meseci. Podnosi se krivična tužba sudu ili krivična prijava javnom tužilaštvu (ako je uznemiravano više lica, ili je došlo do uznemirenja građana, ili težih posledica, tada može biti izrečena zatvorska kazna do pet godina).

Ko neovlašćeno drži vatreno oružje, njegove delove, municiju - kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.

Ko neovlašćeno nosi vatreno oružje kazniće se zatvorom od dve do dvanaest godina.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.