MILJANA MOŽE I DA UBIJE I NEĆE ODGOVARATI ZA TO! Zakon prema ženama posle porođaja je ŠOKANTAN
Foto: Printscreen

zadruga 2

MILJANA MOŽE I DA UBIJE I NEĆE ODGOVARATI ZA TO! Zakon prema ženama posle porođaja je ŠOKANTAN

Često se dešava da majke posle porođaja naprave teško krivično delo, a uglavnom je to nasilje nad sopstvenim detetom

Objavljeno:

Miljana Kulić pravi skandal za skandalom u Zadruzi pa je tako posle raznih svađa uspela da izbaci Mirka Gavrića iz rijalitija jer ga je proganjala i ako joj čovek apsolutno ništa nije uradio. Potukla se sa prijateljicom Lunom Đogani i izrekla joj teške uvrede, a kao vrhunac bio je šamar koji je uputila sopstvenoj majci.

Mnogi ukućanim, među kojima je najglasnija bila Zlata rekla je da je ovo problem koji treba da reši socijalna služna jer je izvršeno nasilje u porodici. Ipak, Miljani je mnogo što šta dozvoljeno i to ne samo od strane produkcije već i od zakona.

U periodu posle porođaja moguće su brojne promene psihičkog stanja kod žena. Najteža je psihoza koja se javlja u opštoj populaciji od 0,1 do 0,2 posto, daleko češća je postporođajna depresija, 10 do 13 posto, ali valja napomenuti da 50 do 70 posto žena prođe kroz jedan period uznemirenosti, plača, napada gneva, nesanice, izbegavanja hrane - rečeno nam je na klinici za psihijatriju.

Za teška dela ubistva deteta, odnosno čedomorstvo, predviđena kazna za post porođajne majke je od 6 meseci do 5 godina zatvora, a ako se veštačenjem utvrdi da je majka neuračunljiva, ona može biti i oslobođena za krivično delo!

Kod psihoza je posebno izražena halucinacija, ekstremna uznemirenost, razmišljanje o samoubistvu, nespavanje, odbijanje hrane, razmišljanje da se detetu učini neko zlo, i to je moguće videti iz ponašanja, i jako je bitno da se ona ne ostavlja sama, da bude u okruženju porodice, da se potraži neka stručna pomoć.

S obzirom na priče ukućana, Miljana halucinira situacije, misle da su svi protiv nje i skače u svađe potpuno pogrešno procenjujući situaciju.

Ovakve informacije zaista mogu da budu uznemirujuće!

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.