KIJINO PREZIME JE NESVAKIDAŠNJE: Pobednica Zadruge otkrila svoje POREKLO i šta se krije iza prezimena Kockar!
Foto: Marina Lopičić

ZBOG POROKA PREDAKA?

KIJINO PREZIME JE NESVAKIDAŠNJE: Pobednica Zadruge otkrila svoje POREKLO i šta se krije iza prezimena Kockar!

Pored srpske krvi, Kija ima i gene Bunjevaca

Objavljeno:

Pobednica rijalitija Zadruga i pevačica Kristina Kija Kockar od prvog trenutka kada se pojavila u javnosti postala je prepoznatljiva po svom prezimenu, a sada otkriva istinu o njegovom poreklu i nacionalnoj pripadnosti koja se iza njega krije. Ona je ispričala da su Kockarevi najverovatnije Bunjevci, etnička grupa koja je naseljena u Vojvodini, pretežno u Bačkoj oko Subotice, ali i u Banatu, Hrvatskoj i Mađarskoj.

Dakle, pored srpske krvi, Kija ima i gene Bunjevaca, od kojih je najpoznatiji pevač Zvonko Bogdan.

- Prezime sam nasledila od svog oca Miloša koji je rođen u Kikindi, baš kao i njegov otac. Kockarevi su stara lalinska porodica, a negde sam čitala da je to bunjevačko prezime, ali ne znam tačno. Postoji teorija da kada su Turci popisivali stanovništvo, oni koji nisu hteli da kažu prezime uzimali su novo po nekom poroku ili nečemu po čemu je ta porodica bila poznata. Tako da je moguće da mi je neki predak bio kockar pa su to stavili. Iskreno ne znam tačno, ali je zaista interesantno i obožavam svoje prezime - rekla je Kija u intervjuu za Blic.

Upravo to prezime je Kiji pravilo problem na Fejsbuku i nekoliko puta su joj ukidali nalog jer su sumnjali da je vezano za kocku.

- Zapravo, to nije tačno. Sklanjali su me zbog prijava drugih profila da je moj lažan. A kada sam stavila Kija Kockar, tražili su mi da pošaljem ličnu kartu gde piše Kristina, tako da ću morati da napravim profil na kom će stajati Kristina Kockar - zaključila je pobednica prve sezone Zadruge.

Bonus video

KADA KIJA KOCKAR OKRENE GUZU INSTAGRAM EKSPLODIRA: Preplanula i golišava hara Crnom Gorom, a nikada nije bila provokativnija!

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.