VIŠE NIŠTA NIJE ISTO, DA LI JE SADA BOLJE ILI GORE PO NAS? Ove godine je za DAN RUDARA pevala Kija, a pre 20 godina... (FOTO)
Foto: Printscreen Youtube

SVE SE PROMENILO

VIŠE NIŠTA NIJE ISTO, DA LI JE SADA BOLJE ILI GORE PO NAS? Ove godine je za DAN RUDARA pevala Kija, a pre 20 godina... (FOTO)

Iako se koncept manifestacije koja traje decenijama unazad nije promenio, ipak se promenilo mnogo toga

Objavljeno:

Dan rudara je ustanovljen u znak sećanja na 6. avgust 1903. godine, kada je u Senjskom rudniku, prvoj i najstarijoj jami u zemlji, koja je danas u sastavu "Rembasa", počeo štrajk zbog lošeg položaja rudara. Štrajkači su se tada izborili za bolji položaj i skraćenje radnog vremena.

Neposredni povod štrajku u Senjskom rudniku te godine, 50 godina posle pronalaska i početka kopanja uglja u Senju, bilo je otpuštanje sa posla trojice radničkih aktivista.

Od tada se tradicionalno u Boru 6. avgusta svake godine obeležava Dan rudara i tada je u gradu fešta.

Nekada su na Danu rudara nastupali rok bendovi
Nekada su na Danu rudara nastupali rok bendovi foto: Printscreen

Iako se koncept manifestacije koja traje decenijama unazad nije promenio, ipak se promenilo mnogo toga.

Naišli smo na fotografiju plakata iz 1994. godine, na kome stoji program izvođača. Sve sami rokeri. Zato je te godine Dan rudara nazvan "Rok hepeningom". Tu su bili rok bendovi iz Niša, Novog Sada, Šapca.

24 godine kasnije potpuni preokret. Na manifestaciji povodom Dana rudara u Boru nastupala je Kija Kockar – stjuardesa i rijaliti učesnica, koja je nakon pobede u rijalitiju postala pevačica, a u istom je stekla popularnost kakvu nije nijedna rijaliti zvezda pre nje.

Ipak, mora se ići u korak s vremenom i aktuelnostima. Očito su organizatori koncerata tu da "osete" publiku i znaju šta bi im prijalo u datom trenutku.

Nekada su to bili rokeri, a danas je Kija Kockar.

Bonus video

STARLETI ODUZELI BMW X6, A ONA DOBILA NOVU BRUTALNU MAŠINU: Pogledajte u čemu se sada vozi Tamara Đurić!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.