SAHRANJEN JANJUŠEV BRAT MIHAILO: Svi zavijeni u CRNO, ispraćen uz jecaje PORODICE na GROBLJU
Foto: Kurir, printscreen/instagram/jannmiha

POTRESNO

SAHRANJEN JANJUŠEV BRAT MIHAILO: Svi zavijeni u CRNO, ispraćen uz jecaje PORODICE na GROBLJU

Majka neutešno govori: "Sve bih dala da te vidim, zlato moje"...

Objavljeno: 13:20h

Mihailo Janjušević, najmlađi brat Marka Janjuševića Janjuše, preminuo je iznenada u 27. godini u Beogradu, biće sahranjen danas u rodnom Prijepolju.

Marko Janjušević Janjuš, koji se u trenutku tragedije nalazio u rijalitiju, napustio je Elitu i zajedno sa suprugom Enom stigao je u rodnu kuću u Prijepolje odakle će ispratiti na večni počinak najmlađeg brat.

13:00 - Sahranjen Mihailo Janjušević

- Gde ćeš, mali brate moj, nemojte ga zakopavati - kukao je Janjuš nad grobom brata, dok su spuštali njegov kovčeg.

00:23

Sahrana Janjuševog brata Mihaila

Majka je jedva uspela da izusti: "Odmori mi se srećo moja dok dođu mama i tata. Dok sam živa životom ja sam uz tebe... Moj lepi dečačić...".

Janjušev govor na sahrani brata

Marko ne dolazi sebi od bola, zapomaže na sav glas i moli brata za oproštaj:

00:42

Govor Janjušev na groblju

- Pre nego što pročitam moram nešto da kažem. Imao sam ljubavna pisma, ali ovo mi je naježe. Poštovani prijatelji, dragi moj brate, ne mogu da se obratim ne želim da iko pomisli da te ostavljam. Tu si ti i sa mnom i sa bratom. Nije mi bilo teško da napišem, teško mi je da pročitam. Deset godina si mlađi. Kralju, moram da kažem da si nas navikao na svoje umeće, snalaženje. Ti si naš mali brat, oličenje dobrote. Nikada ti nisam rekao koliko mi značiš kao bratu. Moglo je drugačije. Sve nevolje bi lakše, ali nije nam se dalo. Hvala za odmeravanje snaga, tamo te čeka deda koji ti je dao ime. Biće to dugačak razgovor dede i unuka. Ne brini, Mihailo... Za sve što nije bilo kako treba, molim te, praštaj. Skočio bih za tobom dole - govorio je Janjuš.

Košarkaš sve vreme doziva brata Mihaila: "Au brate moj, au živote..." i grčevito steže fotografiju preminulog brata.

00:14

Marko Janjušević na sahrani brata Mihaila Janjuševića

Majka neutešno govori: "Sve bih dala da te vidim, zlato moje".

Bivši košarkas se u jednom trenutku van sebe od bola naslonio na kuću. Povorka je krenula, srednji brat Boris nosi krst dok je Janjuš taj koji će do groblja poneti Mihailovu fotografiju.

1 / 6 Foto: KURIR

U dom Janjuševića pojavili su se i Mihailovi prijatelji iz Osnovne škole, kada je neko od članova porodice rekao:" Uđite da se zadnji put pozdravite sa svojim drugom".

U porodičnoj kući Janjuš se ne odvaja od kovčega dok majka i otac stoje preko puta. Brat Boris stoji sve vreme uz brata. Supruga bivšeg košarkaša pomaže oko posluženja i brine se da sve bude kako treba.

00:27

Povorka ljudi na sahrani Mihaila Janjuševića

U porodičnoj kući Marka Janjuševića Janjuša u Prijepolju od rane zore pristiđu prijatelji, familija, komšije da izjave saučešće zbog smrti njegovog brata Mihaila Janjuševića koji je preminuo u ponedeljak.

- Joj mili moj, ljubavi moja… Što ne razmisli? Što nam ovo uradi? Je l su ovo svatovi? Ovo su trebali biti svatovi koji nose barjak, a ne venac, mili naš sine - govorila je u jecajima baka.

Muk, neverica, suze i jauk najbližih čuje se na mestu gde su braća odrasla. Prve komšije koje poznaju porodicu učesnika rijalitija kažu da ovakvu tragediju ne pamti njihovo mesto.

Mihailo Janjušević
foto: KURIR

- Znate li vi kakvi su to momci? Evo, ovde, vidite tu su se igrali zmurke. Majka im namaže koru hleba, i ceo dan trče okolo, naokolo. Tu gore je bio koš, Marko je najviše igrao loptom, pa Boris, a Mihajlo je bio manji. Eto, šta bih vam rekla, kuća zavijena u crno. Teško su ovo prihvatili svi u kraju - kaže kroz suze meštanka koja braću poznaje od malih nogu.

1 / 6 Foto: Instagram printscreen/mali_janjus

Podsetimo, Mihailo je pronađen je mrtav u svom domu, a sumnja se da je izvršio samoubistvo.

Imao je samo 27 godina, a poslednjih meseci je, pored posla na kojem se nije pojavio u petak, nakon čega je i krenula potraga za njim.

Mihailo je na Tviteru, gde je bio aktivan i objavljivao linkove koji vode ka pomenutoj platformi, bio na meti jezivih komentara. Naložena je obdukcija i toksikološki nalaz.

SOS telefon za pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja. Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org. Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Bonus video:

06:14

Janjuš diže Maju Marinković u nebesa

(Espreso/Kurir/Ljiljana STanišić/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.