RAK PLUĆA GA UBIO: Zbogom, legendo!
Foto: Profimedia

tužno

RAK PLUĆA GA UBIO: Zbogom, legendo!

On je umro tokom vikenda, nakon borbe sa rakom pluća

Objavljeno:

Svetska zdravstvena organizacija sa Međunarodnim udruženjem za borbu protiv raka svakog 4. februara obeležava Svetski dan borbe protiv raka.

Međunarodno udruženje za borbu protiv raka ove godine je pokrenulo novu trogodišnju kampanju povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka u kojoj se okupljaju pojedinci, organizacije i vlade širom sveta u cilju smanjenja nejednakosti u pristupu preventivnim uslugama, dijagnostici, lečenju i nezi obolelih od raka.

Karcinom (rak) pluća je zloćudni tumor koji najčešće nastaje usled promena ćelija sluznice bronha (glavni disajni put), pa ga još nazivamo i karcinom bronha.

Ne može se preneti sa čoveкa na čoveкa, zato što nije zarazna bolest. Rak pluća jedna je od najčešćih malignih bolesti u svetu i u Srbiji i ujedno je najčešći uzrok smrti od raka kod oba pola. U Srbiji od ovog tipa raka, prema najnovijim podacima IZJZ „Dr Milan Jovanović-Batut”, svake godine oboli 6.000 ljudi, a umre oko 4.600 ljudi.

1 / 3 Foto: Printscreen

Baš zbog ovog porblema je preminula legenda filma, glumac Kirk Bejli preminuo je u 59. godini života, piše TMZ.

On je umro tokom vikenda, nakon borbe sa rakom pluća.

Njemu je, kako se navodi, ova bolest dijagnostikovana pre šest meseci, a glumčevu smrt je za pomenute medije potvrdila i njegova porodica.

Kirka ćemo pamtiti po ulogama u filmovima: "Salute Your Shorts", "Nindže", "Visoko podne na Mega planini" i "Šesti čovek" i drugim.

Takođe, Glumac Daren Kris, domaćoj publici najpoznatiji iz „American crime story: The Assassination of Gianni Versace", kao i serije „Gli", jedva se oprostio od starijeg brata Čarlsa, koji se nedavno ubio. U objavi koju mu je posvetio na društvenoj mreži Instagram, uz njegove stare fotografije ostavio je i opširnu poruku, koja nema koga nije ostavila bez reči.

Potpisao ju je samo Čakovim datumom rođenja - aprila 1985, te smrti, februara 2022. Ove godine, da je poživeo, napunio bi 37. kroz dva meseca. Njegova smrt je Darena, kako priznaje u otvorenom pismu, „ostavila slomljenog i šokiranog".

Kirk Bejli
foto: Youtube Printscreen/ WaldenPonders

- Njegov odlazak ostavio je prazninu u životima njegove majke, brata, troje male dece, životima njihovih majki. Već sam, čini mi se, proveo večnost u vrtlogu misli ne bih li shvatio šta se desilo. Ali mislim da neću moći da se naviknem na ovo ni do kraja svog života - počeo je Kris.

Bonus video:

00:07

Otac i sin zajedno skočili u smrt u Boru

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.