Stoti rođendan Kirka Daglasa: NEUNIŠTIVA LEGENDA HOLIVUDA!
Foto: Profimedia

čESTITAMO

Stoti rođendan Kirka Daglasa: NEUNIŠTIVA LEGENDA HOLIVUDA!

Pre nego što će njegov tim zvanično najaviti njegovu dvanaestu knjigu, rešio je da se rekreira. Kondicija mu je važna, jer danas se priređuje velika holivudska čajanka povodom njegovog 100. rođendana. Jasno je da nije reč o običnom čoveku – to je Kirk Daglas, supermen koji je to postao mnogo pre plavih helanki i crvenog trikoa
Objavljeno:

Savršeno lucidan, uprkos otežanom govoru (posledica šloga koji je preživeo 1995.) održaće govor na čajanci povodom rođendana koju organizuju njegov sin Majkl Daglas i snaja Ketrin Zita Džouns pred više od 200 zvanica.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! „Moj jedini posao je da se osećam dobro i da se odmorim, kako bih mogao da se pojavim i budem šarmantan. I, naravno, održim ’nepripremljen’ govor, koji sam uvežbao sa svojim logopedom, kako bi me ljudi razumeli“, rekao je Kirk za „Closer Weekly“. On ne prima rođendanske poklone, jer smatra da su rođendani prilika da drugima ukažete čast. „En (njegova supruga) i ja smo uvek koristili ove srećne prilike da nešto poklonimo instutucijama koje podržavamo kroz našu fondaciju. Držim da je davanje je sebičan čin, jer čini da se osećate dobro“.

foto: AP

A ono što je njemu pružila supruga En s kojom je u braku 63 godine učinilo je da bude ovako dugovečan. „Imao sam sreću da pronađem srodnu dušu pre 63 godine i verujem da su mi naš divan brak i naši večernji razgovori pomogli da preživim sve što mi se dešavalo“, kaže Kirk. Baš zato je odlučio da zajedno sa svojom dugogodišnjom ljubavi objavi knjigu koja nosi naziv: „Kirk i En: Pisma ljubavi, smeha i života u Holivudu“, koja će biti objavljena u maju sledeće godine. Iako je za proteklih 100 godina mnogo toga moglo da ga ubije ili barem sputa, ovaj čovek se jednostavno ne zaustavlja.

Američki san

Sa lavićem se sprijateljio na snimanju filma Spartak (Foto: Gettyimages)

Kirk Daglas rođen je 9. decembra 1916. u Amsterdamu, industrijskom gradu američke države Njujork kao Išur Danijelovič. Potekao je od porodice ruskih Jevreja koji su emigrirali iz Belorusije. Njegov otac je zarađivao vrlo malo kao skupljač otpada, dok je majka bila domaćica. Vrlo rano morao je da se upusti u borbu za opstanak i pomaže porodici i baš zbog takve prošlosti, on je praktično maneken mita o „američkom snu“. Mladi Kirk je, međutim, bio vrlo ambiciozan. Majka mu je rekla da, kao Jevrej, mora biti dva puta bolji od drugih da bi ostvario svoje snove. Zahvaljujući stipendiji, uspeo je da upiše studije prava, ali ih je napustio zbog glume. Tokom naredne dve godine vredno je učio na Njujorškoj akademiji dramskih umetnosti i njegov trud se isplatio: dobio je prvu ulogu na Brodveju. Sticajem okolnosti, nije proveo mnogo vremena na sceni, pre nego što je dobio i filmsku ulogu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.