KRALJ FANKA OSTAVIO SVE REPERE ZA SEBE: Bruno Mars osvojio 3 od 4 GREMI nagrade, sada je BROJ JEDAN!
Foto: youtubescreen

BIO JE ČUDO OD DETETA

KRALJ FANKA OSTAVIO SVE REPERE ZA SEBE: Bruno Mars osvojio 3 od 4 GREMI nagrade, sada je BROJ JEDAN!

Sve ovo zapravo ne čudi ako se zna da je i pre osvajanja ovih nagrada bio nominovan za 13 Gremija, proglašavan za umetnika godine i jednog od najboljih mladih muzičara.

Objavljeno:

Američki pevač Bruno Mars osvojio je tri od četiri glavne Gremi nagrade, svrgnuvši tako sa trona izvođače rep muzike koji su dominirali prethodnih godina na dodeli ovih priznanja, štaviše, prošle godine ostavili su rok muzičare iza sebe.

Ipak, mladi kralj fanka svojim R&B zvukom „nadjačao“ je rep, ali je u izboru za najbolju pesmu godine ostavio iza sebe i svetski hit i zvezdu Despasita. Preciznije, Bruno je osvojio šest Gremija na jubilarnoj 60. dodeli ovih priznanja, među njima i one za najboljeg izvođača, album godine za „24KMagic“ i snimak godine za glavnu numeru na tom albumu i pesmu godine za „That’s What I Like“.

Sve ovo zapravo ne čudi ako se zna da je i pre osvajanja ovih nagrada bio nominovan za 13 Gremija, proglašavan za umetnika godine i jednog od najboljih mladih muzičara a nakon hita „Uptown Funk“ pre četiri godine praktično je najavio svoj preksinoćni uspeh na dodeli Gremije rekavši da će njegov treći album biti „bolji od bilo čega što je do tada napravio“. NJegova „karijera“ počinje već u četvrtoj godini kada je na nastupima svojih roditelja i strica postao jedan od najpopularnijih imitatora Elvisa Prislija i pojavio se u filmu „Honezmoon in Vega“ kao mali Elvis. Iste godine imao je i svoj prvi intervju na MTV-ju, a sa šest je bio gost u emisiji Arsenije Hola.

Bruno Mars
foto: youtubescreen

Čudo od deteta rodilo se 8. oktobra 1985. godine u Honululuu na Havajima, u muzičkoj porodici. NJegovi roditelji, Portorikanac i Filipinka, imali su svoj šou u kome su izvodili obrade u stilu 50-ih. Rođen kao Piter Hernandez, umetničko ime dobio je zahvaljujući ocu koji ga je zbog bucmastosti uporedio sa rvačem po imenu Bruno, a prezima je promenio da ga ne bi zauvek vezali za latino zvuk i odlučio se za Mars, jer devojke su mu govorile da im izgleda kao da nije sa ove planete.

I kao tinejdžer nastavio je sa imitacijama, Majkla DŽeksona na primer, ali se po završetku srednje škole odmah zaputio u LA. Posle samo godinu dana saradnje sa jednom producentskom kućom, sve se raspalo jer, kako je rekao trebao je da nauči još puno toga. Sa dvojicom kolega napravio je producentski trojac koji se 2008. probio pesmom „Right Ride“ za Flo Rida, koja se našla na prvom mestu Blbordove liste i – tako je sve krenulo. Već krajem 2010. objavio je debitantski album sa koga su se dve numere našle na prva dva mesta pomenute liste.

(Espreso/Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.