PRODATA NEDOĐIJA! Majkl Džekson je napravio, vredela je 100 miliona dolara, a nećete verovati ko ju je sad kupio!
Foto: Profimedia

AU!

PRODATA NEDOĐIJA! Majkl Džekson je napravio, vredela je 100 miliona dolara, a nećete verovati ko ju je sad kupio!

Nakon Džeksonove smrti, zabavni park je nestao, kao i egzotične životinje, uključujući orangutane i slona po imenu Gipsi, koji je bio poseban Majklov ljubimac.

Objavljeno:

Prodaja čudesne “Nedođije” koja sadrži čak 1.100 hektara oglašena je prvobitno po ceni od 100 miliona dolara, a nakon deset godina od smrti kralja popa prodata je za četvrtinu prvobitne cene.

Vlasnik imanja koje se nalazi u Los Olivosu u Kaliforniji sada je Džeksonov nekadašnji prijatelj, milijarder Ron Barkl, saopštio je njegov portparol. On je za “Nedođiju” platio 22 miliona dolara, javlja „Vol strit džornal“, pozivajući se na javne registre i tri izvora upućena u detalje ugovora.

Majkl Džekson
foto: Printscreen Youtube

Ranč koji se nalazi severno od grada Santa Barbara, više puta je povlačen i stavljan u ponudu, upravo jer nije mogao da nađe kupca. Poslednji put je pokušana prodaja za 31 milion evra prošle godine, međutim i ta kupoprodaja je propala.

Zabavni park, zoo-vrt i bioskop

Džekson je imanje platio 19,5 miliona, a dao mu je naziv po mestu iz priče o Petru Panu, gde odlaze deca koja ne žele da odrastu. Džekson je “Nedođiju” kupio 1987. godine i nastanio se u njoj na vrhuncu karijere.

Ranč je pretvorio u kompleks za razonodu, izgradio je zoološki vrt i zabavni park, gde su deca i njihove porodice mogla da provode vreme.

Izvan glavne kuće koja podseća na pravi dvorac, ranč se može pohvaliti 21 zgradom, uključujući više pansiona i bioskop sa čak 50 mesta.

majkl džekson
foto: Printscreen Instagram

Zatim postoji nekoliko pogodnosti za ljubitelje sporta - bazen, košarkaški i teniski teren. Celokupno imanje sadrži mnoštvo travnatih i posebno uređenih površina, koje sadrže statue iz crtanih filmova posebno napravljenje za Džeksona. Sve to je sam Majkl dizajnirao kako bi izvan svog dvorca imao pravu bajku.

Ni sama unutrašnjost velelepne zgrade nije ništa manje luksuzna i bajkovita. Svaki kutak doma posebno je uređen i ima jedinstvene sadržaje, a zbog velikog broja soba mnogi su uvek komentarisali da podseća više na hotel nego na regularan dom.

Nakon skandala, Džekson zauvek napustio imanje

“Nedođija” je devedesetih i dvehiljaditih bila pod lupom nekoliko istraga povodom optužbi da je Džekson seksualno zlostavljao decu. On je odbacio optužbe tužilaca u Santa Barbari da je “Nedođija” bila mesto gde je mamio dečake.

Pevač je 2005. godine oslobođen optužbi da je na ranču zlostavljao trinaestogodišnjeg dečaka, a u “Nedođiju” se nakon toga nije vraćao.

Majkl Džekson
foto: Printscreen Youtube

Četiri godine kasnije, Džekson je preminuo u svom domu u Los Anđelesu od srčanog zastoja izazvanog predoziranjem. Optužbe su nastavile da se nižu i posle Džeksonove smrti, a neke od njih iznete su u dokumentarnom filmu “Napuštanje Nedođije” iz 2019. godine. Nakon toga imanju je promenjeno ime u “Sycamore Valley” i temeljno je renoviran. Tako su novi zastupnici “Nedođije” pokušavali da udalje ranč od loših natpisa koje su pratile Džeksonov život, a samim tim i bacale lošu senku na imanje.

Novi vlasnik mu menja namenu

Nakon Džeksonove smrti, zabavni park je nestao, kao i egzotične životinje, uključujući orangutane i slona po imenu Gipsi, koji je bio poseban Majklov ljubimac.

Kako strani mediji navode, imanje je novom vlasniku zapalo za oko iz vazduha, dok je razgledao drugu parcelu pa je kontaktirao osnivača agencije za nekretnine da dogovori detalje prodaje. Istakao je da se odlučio za kupovinu jer vidi veliki potencijal u ranču, te nije isključeno da će ga preurediti i možda od njega napraviti novu turističku atrakciju.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.