KRALJICU ELIZABETU POKRAO SLUGA,OPELJEŠIO JE! Odneo ZLATNE LANCE, BROŠEVE, MEDALJE: Usledilo PRIZNANJE SVEGA!
Foto: AP

šok!

KRALJICU ELIZABETU POKRAO SLUGA,OPELJEŠIO JE! Odneo ZLATNE LANCE, BROŠEVE, MEDALJE: Usledilo PRIZNANJE SVEGA!

Niko nije ni slutio..

Objavljeno:

Adam Canto (37) koji je ukrao predmete vredne više od milion kuna osuđen je na zatvor. Otkrio je i razlog krađe ...

Zaposleni u Buckinghamskoj palati, 37-godišnji Adam Canto, na londonskom sudu osuđen je na osmomesečnu zatvorsku kaznu nakon što je priznao da je ukrao određeni broj predmeta iz kraljevskog domaćinstva i neke od njih prodao na eBaiu. Canto je pet godina radio u kraljičinoj rezidenciji, kao jedan od zaposlenih u „prehrambenom sektoru“, a krađe zbog kojih je osuđen dogodile su se između novembra 2019. i avgusta 2020. godine. Uhapšen je krajem decembra.

Prema britanskim medijima, zaposleni sa dugim prstima ukrao je „značajan broj“ predmeta, a neke od njih policija je pronašla u njegovoj sobi u Roial Mevu u kojoj žive sudski službenici.

Među stvarima su potpisane zvanične fotografije princa Harija, princa Vilijama i Kejt Midlton i foto album sa kraljevskog banketa povodom posete američkog predsednika Trampa. Časopis Tatler kaže da je 77 predmeta ukradeno iz prodavnice u okviru Palate, nešto iz skladišta princa Andreja, a nešto iz kancelarija i ormara Kantovih kolega. Pandemija koronavirusa, kada je bio raspoređen na druge dužnosti, pomogla mu je da uđe u kancelarije i prostore kojima inače ne bi imao pristup.

Kanto je takođe priznao da je ukrao nekoliko medalja, broš, dva zlatna lanca džepnih satova, džepni sat urađen po meri, limitiranu srebrnu olovku Tiffani, svilene pidžame, manžete i čuveni Samsung mobilni telefon napravljen specijalno za princa Andreva, koji opisuje kao „prvo preklapanje telefon u svetu ". Canto ga je prodao za 650 dolara, odnosno 4.000 kuna. Tužilac Simon Maughan rekao je da ukradene stvari vrede "između 14.000 i 150.000 evra ponuđenih na eBai-u" (tj. Između 106.000 i 1.135.000 dolara), a 37 predmeta koji su pronašli kupca prodati su daleko ispod njihove stvarne vrednosti.

Osramoćeni zaposlenik čiji je dosije bio besprekoran, odlučio je za krađu jer je upao u dugove, a kriminalni rad doneo mu je oko 11.000 eura, odnosno oko 83.000 kuna.

Njegov advokat zatražio je od suda milost jer, pored toga što je već vratio deo novca, nije bio podmukli profesionalac, već naivni oportunista. U prilog tome govori činjenica da je na eBaiu prodavao ukradene stvari pod svojim imenom, sa svim svojim podacima. Buckinghamska palata još uvek nije komentarisala slučaj.

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.