UMRO JE OD RETKE BOLESTI MOZGA! Udovica poznatog glumca otkrila je potresne detalje od čega je glumac bolovao!
Foto: Printscreen youtube

RETKA BOLEST

UMRO JE OD RETKE BOLESTI MOZGA! Udovica poznatog glumca otkrila je potresne detalje od čega je glumac bolovao!

Po prvi put, njegova udovica progovorila je otvoreno o tome od čega je bolovao i umro

Objavljeno: 03.01.2021. 12:31h

Nakon što je Robin Vilijams preminuo avgusta 2014. godine u 63. godini, mnogi su ostali u uverenju da je ili podlegao starim porocima, ili da je sebi oduzeo život usled depresije. Po prvi put, njegova udovica progovorila je otvoreno o tome od čega je bolovao i umro.

Robin
foto: Printscreen youtube

Svet se ujedinio nakon njegove smrti u oceni da je bio jedan od najbrilijantnijih umova. Komičari su se slagali da niko na sceni nije brže ispaljivao originalne šale. Oni koji su snimali filmove sa njim kažu da nikada nije dva puta ponovio istu scenu - prilikom svakog snimanja dodao bi nešto novo što bi scenu dodatno obogatilo i učinilo smešnom.

Vilijams je bio svestan toga. Marina Zenović je 2018. godine snimila dokumentarac o njemu pod naslovom "Come inside my mind". Na pitanje ima li nekih strahova, Vilijams je odgovorio: "Da, plašim se da će moja oštrica otupeti. Da neću više moći da zaiskrim". Upravo su se ti njegovi strahovi ostvarili jer autopsijom je utvršeno da je Vilijams zapravo bolovao od Lewy telesne demencije, tipa demencije koji menja način razmišljanja, kretanja, ponašanja i ukupno raspoloženje. Lewy body dementia (LBD) zapravo je spektar bolesti u koji spada i Parkinsonova bolest. Ne zna se još uvek uzrok oboljevanja od LBDa. O tome svedoči Suzan Šnajder Vilijams, udovica Robina Vilijamsa, u razgovoru za Gardijan.

- Lekari su pričali sa mnom nakon autopsije i pitali me da li sam bila iznenađena kada sam saznala da je Robin imao ta "Lewy "tela u celom mozgu i kičmeno moždini. Nisam znala ni da su ta tela prisutna. Međutim, to mi je dalo objašnjenje za njegovo ponašanje. Očito, neka strana tela su mu se infiltrirala u mozak. To je imalo smisla - kaže ona.

Suzan Šnajder Vilijams sada je na misiji da ispravi sve zablude u vezi sa odlaskom Robina Vilijamsa i da proširi svest o ovoj retkoj bolesti mozga. Jedan od načina njene borbe je i film "Robin's wish", priča o poslednjim danima slavnog glumca.

Robin
foto: Printscreen youtube

Njih dvoje upoznali su se 2007. godine, u radnji.

- Videla sam ga u radnji i pomislila "Vidi, Robin Vilijams". Dok sam izlazila, nasmešio mi se i nešto me je nateralo da mu priđem. Nosio je odeću sa maskirnim uzorkom, pa sam ga pitala kako mu ide sa kamuflažom. "Ne baš dobro, vidiš da si me našla", odgovorio mi je - priča Suzan, a četiri godine kasnije su se venčali. Samo dve godine kasnije, pokazali su se prvi simptomi Robinove bolesti.

To su u početku bili bolovi u stomaku. Onda su ruke počele da mu drhte, a onda je počeo da pati od nesanice. Suzan kaže da je sve primetnija bila i njegova anksioznost.

- Postao je paranoičan, nikad ranije nije bio takav. To je priča sa LBD, simptomi se ne pojavljuju odjednom i smenjuju se. Tako zbune i pacijenta i negovatelja. Ne znate šta je simptom a šta ne - kažeSuzan.

Bonus video:

(Espreso.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media