ŠOK SAZNANJE! MIKI RURK SNIMIO FILM O SVETOM NEKTARIJU: Holivudski glumac obišao PRAVOSLAVNE SVETINJE
Foto: Facebook

WOW

ŠOK SAZNANJE! MIKI RURK SNIMIO FILM O SVETOM NEKTARIJU: Holivudski glumac obišao PRAVOSLAVNE SVETINJE

Holivudski glumac Miki Rork igra u filmu "Božji čovek" o životu Svetog Nektarija Eginskog, čiji scenario i režiju potpisuje Srpkinja Jelena Popović...

Objavljeno:

Naime, prema našim saznanjima, film je snimljen u Grčkoj, a nakon završetka snimanja Rork je obišao ostrvo gde se nalazi Manastir Svetog Nektarija Eginskog.

- Ideja naše rediteljke bila je da snimi film o Svetom Nektariju, koji je za života bio neopravdano prognan i osuđen bez suđenja. Sam film "Božji čovek" prikazuje iskušenja i nevolje Svetog Nektarija, koji u pravoslavnom svetu važi za čudotvorca i iscelitelja. Postoje brojna svedočenja o tome da su se dešavala čuda nad njegovim moštima, za koje se veruje da imaju isceliteljske moći i da pomažu onima koji boluju od teških bolesti, a naročito obolelima od raka - kaže na početku razgovora za "Alo!" izvor i objašnjava zbog čega je rediteljka odabrala baš holivudskog glumca za ovaj film.

foto: Facebook

- Rork spada u red glumaca koji imaju dubinu da iznesu velike dramske uloge, te je zbog toga on izbor za ovaj film. Miki Rork u filmu tumači lik paralizovanog čoveka koji se okreće Svetom Nektariju u svojoj borbi da ozdravi. Film je proteklih meseci sniman u Grčkoj, a nakon što je završeno snimanje, Rork je izrazio želju da obiđe ostrvo Eginu na kojem se nalazi manastir u kojem su položene mošti ovog sveca - priča izvor.

foto: Facebook

- On je sa rediteljkom posetio Manastir Svetog Nektarija Eginskog, a koliki je utisak na njega to iskustvo ostavilo, svedoči činjenica da se dugo molio pred ikonom svetitelja, a čak je i zaplakao. Takođe, dan je proveo u razgovoru sa monasima, od kojih je na kraju dobio i ikonu Svete Bogorodice, a taj gest ga je posebno dirnuo - ispričao je za kraj izvor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.