JEDNA OD NAJLEPŠIH ŽENA SVETA TRAGIČNO JE STRADALA, A POTOM JE SVE ZATAŠKANO! Njena smrt je VELIKA MISTERIJA
Grejs Keli, Foto: printscreen

TRAGIČNA PRIČA

JEDNA OD NAJLEPŠIH ŽENA SVETA TRAGIČNO JE STRADALA, A POTOM JE SVE ZATAŠKANO! Njena smrt je VELIKA MISTERIJA

Grejs je ubila mafija kojoj je smetalo što se Amerikanka usprotivila kockarskom i nekretninskom biznisu u Monaku

Objavljeno: 17:59h

Službena verzija smrti jeste da je doživela blagi moždani udar tokom vožnje prema Monte Karlu te je svojim Roverom 3500 sletela u provaliju. U međuvremenu su se oko smrti liepe princeze razvile brojne teorije zavera.

Jedna od njih je da automobilom uopšte nije upravljala Grejs, nego njena tada 17-godišnja ćerka Stefani, koja je preživela nesreću. Oni koji veruju u ovu teoriju uvereni su da je Stefani učila da vozi automobil te je izgubila kontrolu nad njim. Kako bi je zaštitila, palata je lagala da je vozila njena majka, tvrde zagovornici te teorije.

foto: Printscreen youtube

Prema drugoj, Grejs je ubila mafija kojoj je smetalo što se Amerikanka usprotivila kockarskom i nekretninskom biznisu u Monaku. Prema toj teoriji, onesposobili su joj kočnice na 11 godina starom automobilu.

Grejs Patrisia Keli rođena je 12. novembra 1929. godine. Usprkos protivljenju svog oca, nakon srednje škole je upisala Američku akademiju dramskih umetnosti u Njujorku jer je želela da postane glumica. Tokom školovanja je zbog svoje lepote radila i kao model.

Nakon debija na Brodveju 1949. prebacila se na film, a prvu zapaženiju ulogu imala je u filmu "Tačno u podne". Nakon Mogamba 1953., u kojem je glumila s Klerkom Gejblom i Avom Gardner, te nominacije za Zlatni globus, krenuo je njen uzlet. Alfred Hičkok prozvao ju je svojom muzom, a usledile su uloge u "Nazovi M radi ubistva" i "Prozor u dvorište". Za ulogu u "Provincijalki" nagrađena je Oskarom.

foto: Printscreen youtube

Ljubavni život bio joj je turbulentan. Mediji su je povezivali s 22 godine starijim kolegom Rejem Milandom, a njenu udaju za dizajnera Olega Kasinija njena porodica nije podržavala jer nije bio katolik.

Na filmskom festivalu u Kanu 1955. godine upoznala je vladara Kneževine Monako Rajniera III. Iako on na nju nije ostavio neki utisak, počeo joj je pisati, a nakon godinu dana su se verili.

Iako je javnost pratila idilični prikaz života princeze, više je izvora tvrdilo da brak s princem nije bio bajkovit. Rajner je želeo naslednika kako Monako ne bi bio pripojen Francuskoj, a Grajs je tražila muža kojeg će njena porodica odobravati.

Prema izvorima, pre udaje Grejs je prošla niz lekarskih pregleda kako bi se utvrdilo da može da rađa i snimila je još jedan film jer je potpisala takav ugovor s MGM-om, a nakon što je postala princeza, više se nije bavila glumom.

Njihovo venčanje prozvano je venčanjem stoleća. Grejs je rodila troje djece, sina Alberta te kćeri Kerolajn i Stefani.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.